Sumo Digital vyvíjí několik her pro 2K
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sumo Digital vyvíjí několik her pro 2K

Sumo Digital vyvíjí několik her pro 2K

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

20. 7. 2019 18:27
Reklama

Jeden z největších nezávislých vývojářských týmů se chystá na rozsáhlou spolupráci s vydavatelem 2K. Gary Dunn ze Sumo Digital to oznámil v krátké tiskové zprávě, kde mimo jiné zaznělo, že připravují pro 2K hned několik dosud neoznámených her.

Vývoj bude probíhat v hlavní centrále studia v anglickém Sheffieldu a ve studiu Red Kite Games, které bylo Sumo Digital letos v únoru zakoupeno. Talentovaný tým prokázal své schopnosti především na projektech jako DiRT 4, Hollowpoint a remasteru třetího dílu série God of War.

Mezi další významné posily z minulého roku patří i autoři Dear Esther, Amnesia: A Machine for Pigs či Everybody’s Gone to the Rapture ze studia The Chinese Room a CCP Newcastle, vývojáři EVE Valkyrie. Sumo Digital bylo založeno v roce 2003 a v poslední době se zviditelnilo hrami jako Team Sonic Racing nebo Crackdown 3 a kromě nových projektů pro 2K mají v přípravě ještě pokračování zombie akce Dead Island.

Podle četných akvizic Sumo Digital je zřejmé, že se týmu dobře daří a chce dále růst. Současný počet zaměstnanců se pohybuje kolem 650, v plánu je však další rozšíření o zhruba 15 %. Tohoto nárůstu by chtělo studio dosáhnout během příštích 12 měsíců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama