Willits po 24 letech opouští id Software
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Willits po 24 letech opouští id Software

Willits po 24 letech opouští id Software

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 7. 2019 09:32
Reklama

Studio id Software patří mezi nejslavnější legendy herního průmyslu. K jeho založení došlo už v roce 1991 ve Shreveportu v Louisianě a pokud se o jeho dřevních dobách chcete dozvědět co nejvíc, musíme znovu doporučit knihu Masters of Doom od Davida Kushnera. Na počátku všeho stáli John Romero, John Carmack, Adrian Carmack a Tom Hall. Později se připojil také Tim Willits, který ve firmě jako jediný ze zmíněné pětice vydržel dosud. I to se ale brzy změní.

Willits, který do id Softu nastoupil v roce 1995, tedy ve zlaté éře studia, které už za sebou mělo obrovský úspěch s Doomem a chystalo se na vydání revolučního Quake. V průběhu své kariéry se vyšplhal až na pozici šéfa studia. Nyní na Twitteru oznámil, že po čtyřiadvaceti letech letos studio opustí. Učiní tak po Quakeconu 2019.

Willits ve studiu pracoval od Ultimate Doomu, první hrou, jejíž vývoj vedl, byl Doom: BFG Edition z roku 2012. V minulosti se ale také objevily dohady s ostatními původními členy id Software o tom, kdo přišel s nápadem na čistě multiplayerové mapy pro první Quake. 

Willits ke svému oznámení dodává, že všechny hry, které jsou v současné době v id Softu vyvíjeny, jsou v dobrých rukou a že jeho odchod se na chodu studia nijak neprojeví. Detaily o tom, kam se vydá, prý zveřejní v blízké budoucnosti. Ze "staré gardy" tak v id Softu nyní zůstávají už jen dvě osobnosti - Kevin Cloud, který figuruje na pozici výkonného producenta, a Donna Jackson, o níž se v Masters of Doom hovoří jako o "id mamce", má na starosti management kanceláří a do firmy přišla v roce 1994.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama