Stadia nabídne vlastní achievementy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stadia nabídne vlastní achievementy

Stadia nabídne vlastní achievementy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 7. 2019 13:06 3
Reklama

Google se chystá prostřednictvím služby Stadia zažehnout malou revoluci v konzumování videoher. Kolem ambiciózního projektu nicméně stále poletuje značné množství otazníků. Je otázkou, zda Google dostatečně dobře komunikoval, co vlastně Stadia hráčům nabídne, mnoho lidí si ostatně od služby slibovalo něco úplně jiného, než ve skutečnosti nabídne. Možná i proto se ke slovu přihlásil produktový ředitel Stadie - Andrej Doroničev.

Na Redditu měli všichni zájemci možnost zeptat se prakticky na cokoliv. Jestli má Doroničev raději párek v rohlíku, nebo sandwich, to nás zase tolik nezajímá, pojďme se tedy podívat na to podstatné.

Doroničev úvodem ujasnil, že Stadii rozhodně nelze připodobnit k Netflixu - ani v dražší verzi předplatného. Lepší přirovnání je podle něj ke službám Xbox Live Gold nebo PlayStation Plus. Stadia Pro nabídne 4K rozlišení s podporou HDR, 5.1 zvuk, exkluzivní slevy a přístup k několika hrám. Stadia Base je potom základní verze, za níž se platit nebude. Uživatelé si však v tomto případě musí vystačit s rozlišením 1080p, nižší kvalitou zvuku a bez her zdarma. V obou případech se však počítá s tím, že si hráči další hry zakoupí za běžnou cenu.

Hry zdarma evidentně budou přibývat postupně. Doroničev odhaduje, že by se mohla objevit jedna měsíčně. Tou první bude Destiny 2. Doroničeva zřejmě potěšil dotaz na achievementy. Sám sebe označil za celoživotního hráče a patologického sběratele těchto odměn. I do Stadie se chystá podobný obsah, ne však hned po spuštění služby.

Stadia také nabídne řadu sociálních funkcí. Hned po spuštění se počítá s možností přidávat si přátele do vlastního seznamu, vytvářet skupiny a využívat implementovaný voice chat. Tyto funkce vnímají jako velmi důležité, do budoucna mají v plánu zařadit i další podobné prvky.

Jednoho z tazatelů také zajímalo, co se stane, když služba nebude k dispozici (například v případě nečekaných problémů). Doroničev vyjádřil pochopení, přesun na cloud dle jeho slov může být strašidelný. Podotknul ale, že se na virtuální úložiště již dávno přesunula hudba, filmy, fotografie, dokumenty a nic hrozného se nestalo. To samé podle něj bude platit pro hry. Stadia navíc umožní uživatelům stáhnout si metadata ke konkrétním titulům, včetně uložených pozic.

Google spustí Stadii již letos v listopadu, České republiky se nicméně první ostrý start netýká. Na službu si tedy budeme muset ještě nějaký čas počkat. Co na čerstvé informace říkáte? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama