Spider-Man láme další rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spider-Man láme další rekordy

Spider-Man láme další rekordy

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 7. 2019 15:30 13
Reklama

I když je samozřejmě nespornou pravdou, že prodejní čísla nutně nemusí vypovídat o finálních kvalitách hry nebo čekoholiv jiného o čem se bavíme, jistou výpovědní hodnotu přeci jen mají. Loňská PS4 exkluzivita, Marvel's Spider-Man, byla podle obecného přijetí bezesporu skvělou a hlavně velice zábavnou hrou. Jistě, pár nedostatky trpěla a i nadále trpí, ale ani to nezabránilo tomu, aby se z pavoučího muže stal světový hit. A to dokonce takový, že dokázal v žebříčcích prodejů v USA zadupat do země i veškeré dříve vydané superhrdinské konkurenty. V takovém případě mluvíme i o velikánech, jakými je trilogie Batmanů od Rocksteady, která byla až doteď brána za etalon svého žánru.

O informaci se s námi podělil herní analytik Mat Piscatella, který tak učinil v reakci na právě probíhající Comic-Con v San Diegu. Upřímně, informace, že se Spider-Manovi prodejně daří není zase tak zarážející, vezmeme-li v potaz produkční hodnoty, jež přátelský soused Spider-Man během své akcí a hláškami nabyté kampaně nabízí. K tomu si navíc připočtěte jmenovku Sony, která mu stojí za zády a máte recept na absolutní trhák. Velkou pomocí, která bezpochyby také značně tlačila prodeje, byla i současně vzkvétající kariéra mladého Toma Hollanda coby nové filmové reinkarnace pavoučího muže.

A i když zatím nevíme, a možná ani nikdy vědět nebudeme, přesné číslo kopií, které se postaralo o to, že se Spider-Man ujal vedoucí příčky, stále potěší, že je o hru takový zájem, který nejspíše zajistí její další pokračování. Samozřejmě, jedná se pouze o čísla z USA, tudíž to, jak si hra skutečně globálně stojí, ví jen sami vývojáři. Ale i z jichž dlouho dostupných informací, které hovoří o více než 3,3 milionů prodaných kopií během prvních tří dní, co byla hra venku, je jasné, že by i v globálním měřítku atakovala nejvyšší možné pozice, pokud ne tu absolutní. Uvidíme, jak příští rok s kartami zamíchají nadcházející Marvel's Avengers, z jejichž dosavadních ukázek je zatím většina lidí spíše plná skepse a pochybností, než-li radosti a očekávání. Jejich delší, a ne na mobilní zařízení zachycenou, hratelnou ukázku však většina z nás ještě neměla šanci spatřit, proto by bylo značně neuvážené dělat jakékoli ukvapené závěry, než se tak skutečně stane. To nám ale samozřejmě nikterak nebrání debatovat o našich a zejména vašich názorech, proto se obracíme s dotazem na vás. Myslíte si, že mají noví Marvel's Avengers na to, aby sesadili nově jmenovaného krále žánru?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama