Overwatch čeká změny ve výběru postav
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch čeká změny ve výběru postav

Overwatch čeká změny ve výběru postav

David Plecháček

David Plecháček

19. 7. 2019 13:53
Reklama

Sestavit dobrý, vyvážený tým je v každé týmové akci nezbytné. Od začátku se to ale jeví jako jejich největší problém, spolu se situací, kdy z něj někdo odstoupí. Blizzard se situaci po letech rozhodl řešit, a tak do svého Overwatch implementuje novinku, systém Role Queue, ato jak pro rychlou hru, tak kompetitivní režim.

Ještě než vás hra spojí do nějaké instance, bude po vás chtít, ať si zvolíte roli, kterou budete zastávat. Dříve byly čtyři, před několika měsíci došlo ke změně a už jsou jen tři – podpůrné jednotky, tanky, a hrdinové, kteří dávají velké poškození. Novinka je již teď aktivní na testovacích serverech a je jen otázkou času, kdy se dostane i do ostrého provozu.

Blizzard říká, že ideální rozestavení čítá dva těžkotonážní tanky, dva rychlé damage dealery a dva supporty, většinou jednotky, které mají schopnost léčit ostatní. Zdá se, že tak vývojáři budou hráče nutit do toho rozestavení i přes to, že některé týmy dokáží být efektivnější, aniž by využívaly schéma 2-2-2.

Není to ale jediná nevýhoda nových změn – tou další je matchmaking. Už teď Blizzardu trvá poměrně dlouhou dobu, než sestaví co nejvyváženější instanci a novinka by tento problém mohla prohloubit. Nejmenší zájem totiž bývá o poslední zmíněný typ jednotek, o healery, a tak se snadno může stát, že zatímco někde bude přetlak, jinde nedostatek. Vývojáři ale přemýšlí nad tím, že by hráče, kteří se zhostí ne tak populárních rolí, odměňovali.

To může mít ale jiný následek, který Blizzard musí řešit – může to hráče motivovat k tomu, aby zkoušeli hrdiny, s nimiž tolik neumí. To je problém především u kompetitivního režimu, který bere v potaz schopnosti hráčů a adekvátně jim přisuzuje protihráče. Tento rating ale bude nově přidělen jednotlivým třídám, nikoliv vám jakožto hráči. Jinými slovy, můžete mít jiný rating u Tracer (damage dealer), se kterou jste dobří, a u Mercy (support), za níž prakticky nehrajete, a když, tak to za nic nestojí. V kompetitivním režimu tak budete muset absolvovat 15 rozřazovacích zápasů, pět pro každou skupinu hrdinů, pokud budete chtít hrát za všechny. Do ostrého provozu by měly změny přijít 1. září, kdy začne už 18. sezóna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama