PC bylo díky Anno pro Ubi nejvýnosnější
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC bylo díky Anno pro Ubi nejvýnosnější

PC bylo díky Anno pro Ubi nejvýnosnější

David Plecháček

David Plecháček

18. 7. 2019 13:44
Reklama

Ubisoft dnes odhalil finanční výsledky za první kvartál fiskálního roku 2020, tedy za období od 1. dubna až do posledního června. Ačkoliv se na první pohled nejedná o zajímavé období – vždyť nevyšla žádná z velkých sérií společnosti – opak je pravdou. Po dlouhé době se pro společnost stal primární platformou osobní počítač.

Ubisoft vydal v únoru Far Cry New Dawn a Trials Rising, o měsíc později The Division 2. Ačkoliv všechny tyto hry jistě zasáhly i do prodejů v prvním fiskálním kvartálu (ve druhé čtvrtině roku), nejvíce se do nich promítla jediná hra, která v tomto období vyšla. Anno 1800 si vedlo nad očekávání dobře a tato strategie tak kromě dominance PC přispěla i k výborným finančním výsledkům Ubisoftu.

Ubisoft za tři měsíce vygeneroval přes 300 milionů dolarů, přičemž více než třetina připadla právě na zisky z PC. PC tak po dlouhé době vystřídalo PlayStation 4 v roli nejdůležitějšího trhu. Situace je ale vyrovnaná, neboť na PlayStation 4 připadá 31 % a na Xbox One slušných 18 %. Pokud porovnáme situaci se stejným obdobím loňského roku, počítače si polepšily o celých 10 procent.

Kromě prodejů her Ubisoft specificky vyzdvihuje zisky z Rainbow Six Siege a z Assassin's Creed Odyssey. Největší roli však v tomto poměru sehrálo již zmíněné Anno. A i když bude podzim nabitý a Ubisoft v něm má Ghost Recon Breakpoint, situace se může opakovat. Vždyť vydavatel má ve svém rukávu i nový díl série Settlers.

A nejde jen o něj. Velkou roli by v ziscích mohl sehrát i Uplay. Jednak si Ubisoft pochvaluje, jak si tato platforma vede, což může být následkem toho, že jak Anno, tak předchozí Division chybělo na Steamu a bylo k dispozici na Epic Game Store, což hráče přimělo hru pořídit přímo u vydavatele, ale zároveň plánuje rozjet vlastní předplatitelskou službu, která též do příštích výsledků výrazně zasáhne. Stane se tak PC trh ještě důležitějším?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama