Intel vývoj 10nm technologie opozdil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Intel vývoj 10nm technologie opozdil

Intel vývoj 10nm technologie opozdil

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 7. 2019 08:00 7
Reklama

Intel se svou technologií 10 nanometrových procesorů přišel pozdě. Spekulace hovořili o tom, že buď měl velké potíže s nasazením této technologie, a nebo se prostředky firmy soustředí na ještě složitější 7 nanometrovou technologii. K situaci se vyjádřil samotný ředitel Intelu Bob Swan, a to na konferenci Fortune's Brainstorm Tech.

„Když začíná být problém těžší a těžší, začínáme si dávat více agresivní cíle. Díky tomu nám to trvalo o něco déle“.  Vše totiž souvisí s tzv. Moorovým zákonem, jenž je pojmenovaný spoluzakladateli Intel, který popisuje „pravidlo“, a to takové, že každé dva roky se zvýší počet tranzistorů na integrovaném obvodu o dvojnásobek.

Bohužel se Intelu tento „zákon“ dodržet nepodaří. Právě kvůli problémům s 10nm technologií a neustálému upřednostňování 10nm a špatnému vedení vývoje se celá generace opozdí o 2 roky. Tedy letos vyjdou procesory na technologii 10nm, a v roce 2021 procesory s technologií 7nm, společně s tím by měl Intel znovu nasednout na Moorův zákon. Samozřejmě v tomto ohledu je AMD minimálně o dva roky napřed, je ale otázkou, jak se AMD bude výkonem rovnat s novými procesory od Intelu.

Intel vývoj 10nm technologie opozdil
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama