Horor Devotion se možná už nevrátí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horor Devotion se možná už nevrátí

Horor Devotion se možná už nevrátí

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

15. 7. 2019 14:45 1
Reklama

Fandové hororových her jistě zaznamenali, že horor Devotion byl v průběhu letošního února na celé ředě herních webůpoměrně často zmiňován v negativních konotacích. Svoji vinu na této nezáviděníhodné situaci mělo kontroverzní vyobrazení čínských národních symbolů v čele s posměšným zpodobněním čínského prezidenta Xi Jinpinga. Právě jeho připodobnění k Medvídovi Pú považovali mnozí čínští hráči za natolik pohoršující a urážlivé, že následné stížnosti vyústily až ve stažení hry ze Steamu. A podle posledních zpráv se tam už možná nikdy ani nevrátí.

Red Candle Games, taiwanští vývojáři stojící za Devotionem, toto prohlášení ve svém dopise podávají s těžkým srdcem a přidávají k němu i omluvu hráčům s tím, že původním záměrem rozhodně nebylo vyvolat společenský skandál. Jako gesto dobré vůle a způsob napravení pošramocených vztahů nehodlají nikterak profitovat či se jakkoliv jinak obohacovat z prodeje hry. Plně prý litují svých činů a přiznávají, že za celou záležitost nesou plnou zodpovědnost. Kontroverze dle slov vývojářů způsobila studiu nenapravitelné škody. S posledním tvrzením se nedá než souhlasit, poněvadž vydavatelská společnost Indieevent, která se starala o distribuci hry v Číně, musela nedlouho po vydání hry ukončit svou činnost kvůli nátlaku čínské vlády

Vývojáři z Red Candle Games na konci svého dopisu dodávají, že stále doufají v druhou šanci, kdy by se mohli vykoupit a přiznávají, že by si stále přáli Devotion i přes dřívější neshody vydat. Pochopitelně pouze v případě, že by o to hráči opravdu stáli a že by nenastala podobná situace jako tehdy. Dopis pak uzavírají s tím, že i nadále hodlají využívat své tvůrčí kreativity i v dalších herních projektech. Tak či onak, vždy je škoda, když z jakýchkoli důvodů přijdeme o potenciálně zajímavý titul, kterým Devotion bezpochyby byl.      

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama