Biotope je simulací života v akváriu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Biotope je simulací života v akváriu

Biotope je simulací života v akváriu

David Plecháček

David Plecháček

11. 7. 2019 13:23
Reklama

Ne každý simulátor je sice boží, ale pokud přetrpíte občas pochybnou kvalitu, hry dokáží simulovat prakticky cokoliv. S novým simulátorem akvária jsme si tím stoprocentně jistí. Biotope totiž kombinuje fotorealistické zpracování s funkčními procesy, které v akváriích probíhají a které budete muset v novince ovládnout.

Studiu 2tainment kreativita rozhodně nechybí. Přiznejme si zároveň, že přijít se simulací domácího vodního prostředí ohraničeného skleněnými deskami chce přeci jen poměrně odvahu. Jestli se vyplatí ukáže 23. červenec, kdy Biotope vejde do předběžného přístupu na Steamu. A protože se toto datum rychle blíží, studio ukázalo „gameplay“ ukázku.

Možná nejsou uvozovky úplně na místě, protože toho člověk bude ovlivňovat docela dost. Vlastně úplně stejně, jako ve skutečném životě, vždyť o tom simulátory jsou. Ve vaší moci tak bude rozhodnout, kolik kterých vodních rostlin do vody umístíte, jaké rybičky v ní budou žít, a samozřejmě i jak kvalitní jejich život nakonec bude. Což o to, Biotope bude i strategií – o tom všem totiž budeme rozhodovat jen s omezeným rozpočtem.

Samozřejmě nejde jen o Zoo Tycoon v akváriu, takže když simulace, tak se vším všudy. Hra tak realisticky počítá i s chemickým složením vody i biologickými parametry, takže důležitá je samozřejmě teplota, pH a tvrdost vody, ale i věci, kterým by laik horko těžko porozuměl. Správa o ideální podmínky holt nebude snadnou záležitostí. Kromě věcí uvnitř budeme muset řešit i příslušenství, od vodních filtrů až po světelné a tepelné zdroje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama