Za týden vychází závody tahačů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Za týden vychází závody tahačů

Za týden vychází závody tahačů

David Plecháček

David Plecháček

10. 7. 2019 09:09
Reklama

Až moc často začínají naše novinky nějakým srovnáním s minulostí, především mluvíme-li o strategiích a závodních hrách. Tak to zkusme jinak – věc se má tak, že závodních (respektive strategických) her moc nevychází, a když, vytratila se z nich variabilita. To v minulosti... Buďme tak v dnešní době rádi za tituly, které vybočují ze zajetých kolejí. Pak ale záleží, v jaké vyjdou kvalitě.

Vzpomeňme si na to, jak dopadl loňský Dakar. Tedy ten videoherní. Ačkoliv měli vývojáři ze studia Bigmoon výsostnou pozici – na hru se těšily zástupy hráčů už jen proto, že jde o opomíjený typ závodění – přesto nedokázali svou pozici ustát. Jiným typem závodění je i šampionát kamionů, a to i přes to, že se odehrává na některých dobře známých okruzích.

FIA European Truck Racing Championship je oficiální licencovanou hrou, v jejíž hlavní roli jsou tahače. Mohutné a především enormně těžké stroje mají svou soutěž, v níž se jezdí kolo na kolo a svou intenzitou se dokáže vyrovnat známějším podnikům. V málokterém motorsportu byste viděli tolik spálených gum a orvaných plastů. Přesně to se pokusí do videohry přetavit Bigben se studiem KT Engine.

Mezi odhalením a datem vydání je překvapivě krátká doba, vždyť ETRC vychází už za týden, přesněji 18. července, a to se první zprávy o hře objevily teprve před měsícem. Za pět minut dvanáct se tak sluší připomenout, že v titulu nebude chybět dynamické počasí, různá fyzika pro jednotlivé tahače, ale ani takové detaily jako manuální správa brzd a používání vodního chlazení.

I když v oficiální zprávě stojí, že vývojáři šli tak daleko, jak jim hranice možností dovolila, už ze záběru je patrné, že se novinka nemůže rovnat těm nejambicióznějším hrám, ale v určitém (především vizuálním) ohledu ani hrám od Milestone. To nejdůležitější ale bude stoprocentně fyzika, na jejíž výsledek si musíme počkat až do vydání. Hra bude obsahovat všech osm oficiálních tratí ETRC, stejně tak některé ikonické okruhy jako Laguna Seca nebo Fuji Speedway. V nabídce pak bude pětačtyřicet vozidel od výrobců počínaje Volvem, konče automobilkou Man.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama