Microsoft si patentoval vlastní "Joy-Cony"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft si patentoval vlastní "Joy-Cony"

Microsoft si patentoval vlastní "Joy-Cony"

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 7. 2019 07:43 1
Reklama

Nintendo se svým Nintendo Switch a Joy-Cony opět změnilo pohled hráčů na to, jak vlastně mohou vypadat ovladače. Joy-Cony se daly jednoduše oddělat a používat je i jednotlivě, či dokonce je použít k vyrobení interaktivních Labo setů. A zdá se, že Microsoft se nechal inspirovat.

Americký patentový úřad totiž vydal patent Microsoftu, který byl vyplněn již v roce 2017, tedy v rok vydání Nintendo Switch. Ten ukazuje vlastní oddělitelné ovladače společně s modulem, pracovně nazvané jako „nabíjející zařízení pro oddělitelné vstupní moduly“. Tyto ovladače by měly spolupracovat společně s mobily či tablety.

Není divu, že se Microsoft snaží o vlastní verzi Joy-Conů. Ještě tento rok bude startovat xCloud, vlastní streamovací služba, a tyto ovladače by řešily problém s ovládáním na dotykovém displeji. I když Google vydává ke Stadii normální ovladač, Microsoft se tímto od svého konkurenta jasně oddělí. Je ale nutné zmínit, že patent stále neznamená jasnou výrobu. Je možné, že se tohoto produktu nedočkáme, ale u většiny patentů nakonec k oficiálnímu odhalení došlo. Líbí se vám tento nápad?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama