Zkrášlete postavy legendárního KOTORu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zkrášlete postavy legendárního KOTORu

Zkrášlete postavy legendárního KOTORu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

8. 7. 2019 10:25 6
Reklama

Mezi hráči se pravděpodobně najde málokdo, kdo by alespoň jednou za svůj život neslyšel o Star Wars: Knights of the Old Republic. Toto kultovní RPG od Bioware, které se zasloužilo o změnu žánru RPG do podoby, kterou dnes známe, si stále i po mnoha letech drží status jedné z nejlepších herních adaptací Hvězdných válek. Avšak i když jde o mnohými opěvovanou klasiku, mladší hráči, jejichž standardy jsou ovlivněné moderními tituly, mohou čelit značnému problému proniknout do této dnes již graficky zastaralé hry. Díky nové modifikaci se to však může změnit.

Vytvořená předělávka od uživatele Red11BY nabízí značně vylepšené textury všech dostupných herních postav a to až do rozlišení 2048x2048. Hra tak znovu dokáže obstojněji vzdorovat zubu času. Nejvýrazněji se navýšení rozlišení projeví na kvalitě zbrojí a uniforem jednotlivých charakterů. Změny ale zaznamenaly i obličejové rysy, které prokoukly a jejich detaily jsou nyní více patrné. Samozřejmě, stále poznáte, že se jedná o více jak 16 let starou hru. Celý zážitek je ale daleko uhlazenější a dle našeho názoru i mnohem stravitelnější pro dnešního hráče, který by zatoužil zaskočit do světa Hvězdných válek.

Možná byste si řekli, že podobných modů jste viděli už spoustu. Ostatně, grafické předělávky představují jeden z nejčastějších typů modifikací, na které můžeme u her narazit. Tato předělávka se však od většiny odlišuje technickým řešením. O celý proces se stará nástroj ESRGAN (Enhanced Super Resolution Generative Adversarial Networks). I přes krkolomný název je princip poměrně prostý. Ve zkratce se jedná o nástroj využívající pomoc umělé inteligence k upscalování textur do daleko vyššího rozlišení, než v jakém byly původně pořízeny. Podobné úpravy byly v minulosti s různou mírou úspěchu použity i pro hry, jako je například The Elder Scrolls: Morrowind nebo Final Fantasy 7. V případě dalšího rozvoje této technologie tedy existuje šance, že bychom se v budoucnu mohli dočkat neoficiálních předělávek i mnoha jiných herních velikánů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama