V srpnu další část bety Xenu z Black Mesa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V srpnu další část bety Xenu z Black Mesa

V srpnu další část bety Xenu z Black Mesa

David Plecháček

David Plecháček

8. 7. 2019 10:45 2
Reklama

Nebýt vysokých ambicí, remake prvního dílu série Half-Life, dnes pojmenovaného jako Black Mesa, mohl dávno vyjít. Vždyť už několik let chybí jen poslední, relativně krátká pasáž Xen, kterou hra z roku 1998 vrcholila. Někteří ale dodnes říkají, že se jedná o nejslabší pasáž celé hry, a tak bude v Black Mesa totální předělávkou. Zdá se, že práce definitivně finišují.

Pokud projekt Black Mesa vlastníte, možná víte, že již několik dní existuje otevřená beta, která vás do Xenu zavede. Zkušební verze je ale jen ukázkou, zpracování celé vesmírné anabáze tak k dispozici není. Alespoň prozatím. Vývojáři totiž prozradili, že se 1. srpna beta rozšíří. K dispozici bude jak celá kapitola Xen, tak kapitola Gonarch's Lair s pavoučím nepřítelem v hlavní roli.

Pokud máte první díl stále v živé paměti, tak jistě víte, že soubojem s Gonarch hra nekončí, ale že si tečku odkroutíte až o několik chvil později proti Nihilantovi. Jinými slovy, v polovině prázdnin stále nebudeme mít přístup ke všemu obsahu. Vývojáři ale slibují, že další kapitoly budou přibývat relativně rychle. Práce tak v těchto dnech postupuje nad očekávání rychle, daří se odstraňovat bugy a nebude trvat dlouho a Black Mesa bude hratelná od úvodu po závěr.

Příčinou, proč je beta takto rozkouskovaná, je zřejmě právě fakt, že se v této části nejedná o remake, ale o vytvořené nové levely čerpající z původní hry pouhou inspiraci. Autoři tak každou úroveň musí otestovat zvlášť, aby otestovali vedle technického stavu i funkčnost vlastního výtvoru. Tak či tak, po letech se dostáváme do finiše a my bychom se divili, kdyby hra nevyšla do konce roku ve své finální podobě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama