Three Kingdoms podporuje tvorbu modů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Three Kingdoms podporuje tvorbu modů

Three Kingdoms podporuje tvorbu modů

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

5. 7. 2019 12:40 1
Reklama

Válka tří asijských říší vypukla již před nějakou dobou, ale až nyní se konečně můžeme pustit do vytváření svých vlastních jednotek, animací nebo majestátních bitevních polí. Řeč je samozřejmě o Total War: Three Kingdoms, posledním přírůstku do rodiny strategických her Total War, který se konečně dočkal podpory tvorby modifikací.

Jestliže se řadíte mezi vyznavače série Total War, jistě vám neuteklo, že modifikace se vyskytly již v předchozích dílech. Jako příklad můžeme jmenovat Total War: Rome II. V případě, že jste se věnovali tvorbě modifikací pro starší díly, budete se zde cítit jako doma. Three Kingdoms nabízí veškeré zdroje, jež jste mohli využívat i v minulých dílech plus něco navíc. A pokud jste čirou náhodou nováčky na moderské scéně, nemusíte mít obavy. Právě pro vás existují přehledné internetové příručky a videa, jež vám vše podstatné osvětlí.

Novinku představuje rozšířená možnost úprav 2D podobizen jednotek. Vývojáři z Creative Assembly se navíc postarali i o zpříjemnění a zjednodušení celého systému tvorby modifikací, který dokázal být dříve v jistých ohledech toporný. Stále však zůstávají přítomna jistá omezení, se kterými musíte počítat. V prvé řadě se jedná o nemožnost úpravy bitevních map z kampaně, či samotné strategické hexadecimální mapy. Dále se jedná o nemožnost přímo zasahovat do herního kódu, či pozměňovat audio soubory.

Navzdory výše zmíněným omezením, stačilo vzniknout již více jak 250 nyní dostupných modifikací. Cítíte-li nutkání některou z nich vyzkoušet, můžeme doporučit současně nejpopulárnější kousek a sice Hooveric Reskin. Jedná se sice o stále rozpracovaný mód. Avšak díky přítomnosti nových textur jednotek nabízí vysokou míru variability. A co pro jeho stažení musíte udělat? Jedinou podmínkou je navštívení Steam Workshopu a přihlášení se k jeho odběru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama