Zamíří Alan Wake i na jiné konzole?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zamíří Alan Wake i na jiné konzole?

Zamíří Alan Wake i na jiné konzole?

Marek Selinger

Marek Selinger

2. 7. 2019 09:45 3
Reklama

Není tomu ani 24 hodin, co jsme vás informovali o nejnovějším vývoji v případě dnes již dlouholetých diskuzí nad značkou Alan Wake. Titul z roku 2010 původně vyšel exkluzivně pro Xbox 360, aby si ho později mohli ozkoušet i hráči na PC. Z toho vyplývá, že jediní, kteří si hororový příběh jednoho slavného spisovatele nemohli zahrát, jsou ti, kterým pod televizí stojí konzole od Sony.

To by se však mohlo v budoucnu změnit. Poté, co vydavatelská práva nad IP přešla od Microsoftu k samotným tvůrců, tedy finskému studiu Remedy, tak je to právě tento tým, který rozhoduje o budoucnosti značky. A jak britskému Eurogameru potvrdil mluvčí studia, varianta, že by Alan Wake zamířil i na jiné konzole (hlavně tedy PS4, nelze vyloučit ani port pro Nintendo Switch), připadá do úvahu. „Jelikož Remedy nyní vlastní vydavatelská práva, je možné, že bychom Alana Wakea vydali i na jiných platformách, které si vybereme. Prozatím však nemáme nic k oznámení, plně se soustředíme na vydání Control, jež je naplánováno na 27. srpna,“ shrnuje celou situaci zástupce týmu.

Co vy, ocenili byste vydání Alana Wakea i na PS4, případně dokonce Switchi? Nebo už vyhlížíte novinku finského studia? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama