Opět se spekuluje o chystaném GTA 6
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Opět se spekuluje o chystaném GTA 6

Opět se spekuluje o chystaném GTA 6

David Plecháček

David Plecháček

1. 7. 2019 08:54 8
Reklama

Kdy jindy spekulovat, než při pondělním ránu. Navíc se hrou, na kterou všichni čekají. Na současnou generaci vydal Rockstar pouze jedno Grand Theft Auto a jeden Red Dead, obě hry ale patří do zlatého fondu toho nejlepšího, co můžete hrát. A to navíc GTA vyšlo původně na minulé generaci. Není proto divu, že je obrovský hlad po dalším díle, stejně tak jako po informacích, které předchází oficiálnímu odhalení.

Na druhou stranu je důležité zmínit, že vzhledem k pikantnosti celého tématu se na něm snaží zviditelnit spousta uživatelů, kteří si informace cucají pouze z prstu. Těžko soudit, kolik pravdy se nachází na Redditu od uživatele JackOLantern, ale to, co píše, minimálně stojí za zaznamenání. Už jen proto, že není pochyb o tom, že nové GTA vzniká. A někde v hlavě bratrů Houserových je už od vydání posledního dílu.

A možná ještě dýl. JackOLantern totiž tvrdí, že počátky vývoje se datují do roku 2012, tedy rok před vydání GTA V. Do plné produkce se dostal ale až v průběhu roku 2015 s pauzou potřebnou na dokončení Red Dead Redemption 2. Jeho kódovým označením je Project Americas, a události by nás měli vzít do Vice City, ale i do nové fiktivní oblasti situované někam na úroveň Rio de Janeira. Některé lineární mise se ale odehrají i v Liberty City. Ve hře je údajně i část Kuby, ale ani autor příspěvku si není jistý, nakolik je jeji přítomnost reálná.

Vzhledem k zasazení je jisté, že se opět vrátíme lehce do minulosti. Příběh hlavního hrdiny (čili nikoliv hrdinky, jak se dříve spekulovalo) se datuje někam do sedmdesátých, osmdesátých let. Velkou inspirací má být seriál Narcos od Netflixu, ale my bychom rozhodně neopomněli ani Scarface, jelikož půjde o drogy a o to, jak se z malého dealera může stát významná postava na černém trhu, a předpokládáme i o to, jak rychle taktéž může spadnout.

Silnému příběhu ostatně odpovídá i systém kapitol, který známe už z Red Dead Redemption. Hra ale přesto nebude tak realistická jako RDR2, ale možná ani tak arkádová, jak jsme zvyklí. Jak bude postupovat čas, bude se měnit i prostředí, od budov, až po vozový park. Ten tak bude nebývale bohatý. Hovoří se i o obsáhlém dobovém soundtracku. Tyto prvky se podařilo prosadit i přes obavy z množství práce při jejich implementaci, a práce zatím pokračují relativně dle plánů. Přesto se GTA 6 chystá samozřejmě až na příští generaci.

Detailů je více, novinka si bere leccos z předchozích her studia, ať už hovoříme o westernovém eposu nebo dřívějších titulech jako LA Noire nebo třetí Max Payne. Například s sebou lze mít jen dvě zbraně, zbytek bude přístupný v kufru auta, tak jako v sedle vašeho koně v RDR. Vzorem jsou i starší GTA hry, viz Vice City Stories a zdejší mechanismus vytváření drogového sídla, z nějž šesté GTA vychází, ale je samozřejmě upravený a především mnohem robustnější.

Zní to přímo náramně, ale stále si musíme připomínat, že není ani zdaleka jisté, kolika informacím se dá reálně věřit. Prozatím žádný ze zahraničních zdrojů či dobře informovaných redaktorů zprávy nepotvrdil. Kolikrát už se v minulosti stalo, že se spíše jednalo o přání, které bylo otcem myšlenky? Do stejné kategorie můžeme zařadit i dovětek, dle kterého Rockstar souběžně vyvíjí ještě jeden neméně očekávaný titul - Bully. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama