Vyzkoušejte zdarma kurz herní analytiky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyzkoušejte zdarma kurz herní analytiky

Vyzkoušejte zdarma kurz herní analytiky

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

1. 7. 2019 15:55
Reklama

Pro spoustu z nás jsou hry denním chlebem a více či méně pravidelnou zábavou. Jistě jste ale již někdy přemýšleli nad tím, jak svět vypadá z druhé strany, tedy ze strany zaměstnanců herních studií.

Nemáme zrovna na mysli vývojáře Anthemu nebo testery Call of Duty – v posledních letech tvoří nezanedbatelnou část herních firem i analytici, tedy ti, kteří drží vývojáře na uzdě a více než samotnému hraní holdují pečlivému zpracování dat. Právě ti často drží v rukou osud celého projektu a kupříkladu v případě menších mobilních projektů často tvoří rozhodující článek mezi úspěchem a neúspěchem.

Litevští devtodev se v tomto oboru rozhodli pro osvětu a pro veřejnost si nachystali desetihodinový kurz herní analytiky, který je navíc nabízen zcela zdarma. Za pomoci profesionálů z oboru, Vasilije Sabirova a Very Karpovové, se v tomto anglickém kurzu naučíte naplánovat finanční stránku hry, nalézt úspěšné i neúspěšné mechanismy projektu či porozumět základním herním metrikám.

Výsledkem kurzu je nejen nabytí nových vědomostí, ale i certifikát, kterým můžete kupříkladu ozdobit svůj životopis nebo místa ve vašem obývacím pokoji, na kterých dříve visely autoportréty Lény Brauner.

Ačkoliv z vás kurz pochopitelně neudělá zaměstnance schopné okamžitého nástupu do analytického oddělení Epicu či Blizzardu, může amatérským vývojářům dopomoci k lepšímu pochopení herního trhu. Laikům může naopak dopomoci k hlubšímu zájmu o problematiku a kdo ví – možná si na nás za pět let, až budete sedět za masivním stolem v Rockstaru, vzpomenete.

Kurz, sestávající se z celkem šestnácti přednášek, naleznete zde. Firma devtodev jako taková se pak primárně věnuje vlastní analytické platformě a kromě ní pro vývojáře zdarma připravuje i odborné články na toto téma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama