Alan Wake plně v rukou Remedy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alan Wake plně v rukou Remedy

Alan Wake plně v rukou Remedy

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

1. 7. 2019 12:38 7
Reklama

Jako by všech zpráv o nejrůznějších akvizicích nebylo málo, z dnešního rána se vynořila zpráva o zisku vydavatelských práv na hororový titul Alan Wake. Přesněji se jedná o přechod práv,  až dosud vlastněných společností Microsoft, do rukou původních autorů jmenovaného titulu. Co se dalších titulů studia Remedy týče, jako je například Quantum Break, zůstává vše stále pevně v rukou Microsoftu.

K oznámení této události došlo po vydání finanční zprávy hovořící o obdržení více než 2.5 milionu liber do rozpočtu Remedy. Tato jednorázová částka reflektuje licenční poplatky spojené s dříve vydanými tituly tohoto studia. Je tedy záhodno očekávat, že šance na pokračování dosud u ledu položeného Alana Waka jsou nyní vyšší než kdykoli jindy.

Jestli však dojde v budoucnu k oznámení právoplatného pokračování této atmosférické hororové hry se světlem a stíny , či dojde k vydání nové, dosud neoznámené IP, zatím nevíme. Na případné informace o nových počinech studia si tedy zřejmě budeme muset nějakou dobu ještě počkat.

Remedy nás nadále informuje, že většina uvedené částky bude nadále využita pro tvorbu dalších nově chystaných titulů, kdy za vypíchnutí stojí zejména rychle se blížící futuristický Control, který se na naše monitory přiřítí již 27. srpna a to přesněji na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama