Mike Morhaime hovoří o Blizzardu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mike Morhaime hovoří o Blizzardu

Mike Morhaime hovoří o Blizzardu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 6. 2019 09:43
Reklama

Od roku 2015 Blizzard vydal pouze dvě hry, a to Heroes of the Storm a Overwatch. Na úkor těchto her bylo zrušeno několik dalších projektů. I když se nejspíše nikdy nedozvíme přesné číslo, bývalý ředitel Blizzardu Mike Morhaime tvrdí, že ten seznam je vcelku dlouhý.

Věc se má tak, že na každou hru, kterou Blizzard vytvoří, minimálně jednu také zruší. I přes několik let vývoje se přibližně 50% projektů zruší. Namátkou je to například StarCraft střílečka, Project Titan, StarCraft: Ghost, Nomad či Warcraft Adventures. „Já rád říkám „Perfektní je nepřítel skvělého“. Pokud cílíte na perfektní projekt, nikdy ho nevydáte". 

Další z příběhů, o který se Morhaime podělil, souvisí právě se zrušeným Project Titan. Tento titul měl být původně MMO, které si mělo vzít to nejlepší z World of Warcraft a přidat do toho něco nového. Projekt byl ale tak ambiciózní, že se Blizzardu nikdy nepodařilo ho skloubit dohromady.

Po zrušení ale nechtěli vývojáři všechnu práci zahodit. Rozhodli se tak vzít assety z Titanu, nejlepší technologii z World of Warcraft a stvořit odpověď na Team Fortress 2 formou Overwatch. „Vzali jsme postavy a svět z Titanu, a snažili jsme se udělat velmi přesvědčivou hru. A myslím si, že to bylo jedno z našich nejlepších rozhodnutí. Původně jsme si nemysleli, že se hra bude prodávat, nebo že jí možná vůbec nevydáme. A nakonec je z toho jedna z nejsilnějších her Blizzardu“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama