Xen z projektu Black Mesa vypadá skvěle
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xen z projektu Black Mesa vypadá skvěle

Xen z projektu Black Mesa vypadá skvěle

David Plecháček

David Plecháček

26. 6. 2019 09:37 2
Reklama

Někdo vyhlíží fanouškovské dokončení poslední části série Half-Life, jiný vyhlíží dokončení vůbec první části. Ta už dlouhá léta nese označení Black Mesa, ale stále jí chybí samotný závěr. První díl totiž před jednadvaceti lety gradoval ve vesmíru, a Xen je poslední částí, která v remaku stále není. Má to svůj důvod, autoři tuto pasáž vymýšlí prakticky od podlahy. Jak jejich současná vize vypadá?

Gordon Freeman nejprve bojoval s mimozemskou invazí a poté s vojáky, kteří přišli komplex Black Mesa vyčistit. Aby ale zastavil příliv nepřátel z jiné dimenze, musel se do ní sám vydat a zničit Nihilantha. Xen je tak rozkouskován na několik fragmentů, po nichž jsme před lety museli doskákat až k závěrečnému souboji, tento koncept ale vývojářům přišel přežitý a proto se rozhodli mimozemskou anabázi předělat a obohatit. V remaku Black Mesa nás tak čeká mnohem delší cesta s nově vymyšlenými a pojatými lokacemi.

Jak přesně vypadají ukazují dvě nová videa, na něž se můžete podívat níže. Už teď je evidentní, že Xen je vytvořený naprosto perfektně, a my se nemůžeme dočkat, až si poslední část Half-Life projdeme. Kdy? To je otázka, vývojáři ale slibují, že by se tak mělo stát zanedlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama