Realistický Minecraft? Nový mod hru promění
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Realistický Minecraft? Nový mod hru promění

Realistický Minecraft? Nový mod hru promění

David Plecháček

David Plecháček

26. 6. 2019 10:33 2
Reklama

Obecně vzato si Minecraft spojujeme s tou nejbanálnější grafikou, kterou lze vytvořit. Někdo v ní vidí krásu, někdo k ní má odpor, ale minimalistické zpracování je účelné, přehledné a především nenáročné, a tak se hra dostala snad na všechny myslitelné platformy. Jen některé z nich by ale zvládly Minecraft ve své zkrášlené podobě, kterou na svém kanále představil uživatel „hodilton“.

Za těmi několika pixely se skrývá voda, dřevo, listí, tráva, písek i sníh, takže technicky vzato, pokud budete přidávat detaily, můžeme z Minecraftu dostat realistickou hru. Mojang sám asi nic takového nepřipraví, a tak se o novou podobu musí postarat modeři. Uživatel hodilton je jedním z nich, je to osoba, která se rozhodla Minecraft proměnit od základu tím, že vytvoří objekty ve vysokém rozlišení, změní textury a přidá ray tracing, čímž docílí té nejrealističtější verze vůbec. A povedlo se.

Nové video prezentující Stratum Texture Pack totiž ukazuje Minecraft v úplně jiném světle. Samozřejmě je prezentována jen nejlepší verze, ale pokud byste na ní neměli počítač, nemusíte hned sahat po 2048x balíčku, ani po 1024x balíčku, ale třeba po 512x nebo 256x, se kterým nebude mít váš stroj sebemenší problém. „Prozatím budou balíčky pokrývat jen základní Minecraft textury, ale v budoucnu možná přibudou i moduly pro různé add-ony,“ píše se u popisu nového projektu, jehož cílem primárně zůstává základní hra.

Pokud jste Minecraft nehráli kvůli tomu, jak vypadá, garantujeme vám, že novinka díky Stratumu vypadá lépe jak mnohé soudobé AAA hry. Minimálně svou podobou překonává starší, velké tituly, a pokud člověk uváží, že jde stále jen o Minecraft, musí uznale pokývat. Máte chuť si zahrát populární sandbox v nové podobě?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama