O Stadii či xCloud není v Evropě zájem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O Stadii či xCloud není v Evropě zájem

O Stadii či xCloud není v Evropě zájem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 6. 2019 12:55 12
Reklama

Ve Velké Británii, Francii, Německu a Španělsku proběhl výzkum toho, jak moc mají hráči dané země zájem o herní streamovací služby jako Google Stadia či xCloud. Výsledky jsou celkem překvapivé. Celkem 70% hráčů zájem o tuto službu vůbec nemá, a pouze 3% o tyto služby jeví vážný zájem.

Nejvíce zaujatí hráči pochází z Velké Británie, celkově 23% z nich zajímá streamovací služby. Naopak nejméně se zajímají hráči z Německa, celkem 75% hráčů nemá zájem. Problémem ani není internetové připojení, 43% z respondentů považuje svůj internet za dostačující.

Důvod je jednoduchý. V Evropě je stále velká poptávka po fyzických kopiích, přes 80% hráčů si navíc myslí, že streamovací služby nenabízejí za svou cenu odpovídající obsah. Je ale otázkou času, než se podobné služby stanou běžnou záležitostí, stejně jako s Netfixem či Spotify. Více než polovina respondentů používá běžnou streamovací službu pro filmy, seriály či hudbu. Je ale možné, že Google Stadia či podobné streamovací platformy jsou zde příliš brzo a jejich vzrůst započne až za několik let. Co vy, plánujete využívat Stadii či xCloud?  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama