Novinky od Aceru ve Skochovicích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novinky od Aceru ve Skochovicích

Novinky od Aceru ve Skochovicích

Filip Švácha

Filip Švácha

25. 6. 2019 16:20
Reklama

Minulou středu se v příjemném prostředí Lávka Parku Skochovice konala akce Next Acer Summer Party, která tuzemskému publiku představila novinky z velké konference Next@Acer 2019, jež se odehrála v dubnu v New Yorku. Přirozeně nás přemohla zvědavost, a tak jsme se na nové kousky od této zavedené počítačové firmy šli s chutí podívat. Nové modely Acer potěší jak hráče, tak i uživatele, kteří mají na počítači v plánu především pracovat.

Jako první tu máme nové notebooky Nitro 7. Ty se budou hodit především příležitostným hráčům, neboť nebude tak finančně náročné je sehnat. Jeho cena se pohybuje okolo třiceti tisíc korun. Jedná se o celokovový laptop s tloušťkou 19,9 mm a výdrží baterie až sedm hodin. Pyšní se 15,6 palcovým displejem s obnovovací frekvencí 144Hz a s dobou odezvy 3 ms. Uvnitř pak najdete procesor Intel Core deváté generace a nejnovější grafiku GeForce GTX. Nesmí chybět ani 32 GB paměti DDR4 RAM a až 2 TB pevný disk.

Novinky od Aceru ve Skochovicích
i Zdroj: Hrej.cz

Následně jsme mohli vidět i vylepšený notebook Nitro 5, jemuž v Aceru dali do vínku nový Full HD displej s obnovovací frekvencí 144Hz, a to rovnou ve dvou variantách. Buď s úhlopříčkou 17,3 palců, nebo 15,6 palců. Má tloušťku 23,9 mm a také obsahuje grafiku NVDIA GeForce GTX společně s procesorem Intel Core deváté generace. Pomocí gigabitové Wi-Fi 5, která využívá technologii 2x2 MU-MIMO, dokáže laptop Nitro 5 bez problému streamovat vaše hraní. Nechybí ani 32 GB paměti DDR4-RAM a množství užitečných portů, včetně HDMI 2.0., nebo třeba USB 3.2. Gen 1. Cena se pohybuje okolo dvaceti pěti tisíc.

Oba notebooky jsou také připravené na přehřívání, a proto jsou vybaveny dvěma ventilátory využívajícími technologii Acer CoolBoost. Díky ní došlo k zvýšení otáčivosti ventilátoru až o 10% a s tím přichází i větší efektivita chlazení grafiky a procesoru, a to až o 9%. V Aceru se také zaměřili na zvuk, takže Nitro 7 i Nitro 5 vás do hraní vtáhne díky optimalizaci zvuku pomocí Waves MaxxAudio, jehož součástí je MaxxBass, který uživatelům umožní slyšet hloubky i v menších reproduktorech a také funkce MaxxDialog, díky níž i v bitevní vřavě lépe uslyšíte okolní rozhovory.

Pro hráče je asi ale tím nejzajímavějším přírůstkem nový notebook z řady Predator, konkrétně Helios 700. Aby uspokojil co největší počet zákazníků, má v sobě nové procesory Intel Core i9 a dodává se až s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2080 a až s 64 GB paměti DDR4. Hodit se bude i technologie Killer Wi-Fi 6 AX 1650 a E3000, která umožňuje až čtyřikrát větší propustnosti sítě v zaplněných prostorech. Jak to celé bude vypadat, si můžete užít na 17,3 palcové obrazovce s obnovovací frekvencí 144 Hz a 3 ms odezvy. Nesmí chybět ani technologie NVIDIA G-Sync. Notebook má pět reproduktorů se zabudovaným subwooferem a jeho cena se bude pohybovat okolo sedmdesáti tisíc. V obchodech by se měl objevit ještě letos v červenci.

Novinky od Aceru ve Skochovicích
i Zdroj: Hrej.cz

Tím asi největším lákadlem je ale vysouvací klávesnice, díky níž by se měl méně přehřívat. Ke dvěma ventilátorům AeroBlade čtvrté generace, parním komorám vapor chamber a technologii Acer CoolBoost se tak přidává další inovace. Klávesnice HyperDrift, jak ji v Aceru pojmenovali, navíc umožní i lepší ergonomii. Budete se tak cítit, jako u stolního počítače a poděkují vám i vaše oči, když díky ní budete od displeje o trošku dále. Samozřejmostí je pak nasvícení pro každou klávesu zvlášť a speciální MagForce klávesy WASD, které využívají lineární spínače, jež se aktivují po částečném zmáčknutí.

Oproti Predatoru Helios 700 pyšnícím se opravdu enormním výkonem, tu pak máme ještě jeho levnější variantu v podobě notebooku Predator Helios 300. Tím pochopitelně netvrdíme, že jde o nějakou slabou mašinu. Helios 300 přichází s upraveným designem, ale hlavně s procesorem Intel Core i7 deváté generace a grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 2070 s designem Max-Q.  Vhod přijde i síťové řešení Killer DoubleShot Pro, díky němuž se k síti připojíte rychleji, tlačítko Turbo pro okamžité přetaktování a 32 GB paměti DDR4 2666 MHz. Helios 300 se bude prodávat ve dvou variantách, konkrétně s 15, 6 palcovým a 17,3 palcovým displejem. V obou případech jde o obrazovku Full HD IPS s obnovovací frekvencí 144HZ dobou odezvy 3 ms.

Protože tento výkon potřebuje kvalitní chlazení, technici v Aceru se inspirovali přírodou. Dva ventilátory Acer AeroBlade 3D čtvrté generace vychází z mechaniky sovího křídla, které maximalizuje proudění vzduchu, ale zároveň se daří docílit minimalizování produkovaného hluku. Křídla mají tloušťku 0,1 mm a jejich zoubkovaný okraj společně s křidélky podél spodní a horní části zlepší proudění vzduchu až o 45%. Zvětšený mezerník, speciálně vytvarované klávesy WASD a kurzorové šipky pořádně umocní zážitek z hraní těch nejkvalitnějších AAA titulů. Celá tahle sranda vás vyjde přibližně na třicet pět tisíc korun, zaleží tedy, jakou z verzí si vyberete.

Novinky od Aceru ve Skochovicích
i Zdroj: Hrej.cz

Poslední novinkou je pak rovnou celé portfolio nových produktů ConceptD, navržených pro kreativní jedince. V něm najdete jak notebooky, tak i klasická stolní PC a monitory s vysokým rozlišením. Jako první si představíme stolní počítač ConceptD 900, který je ideální pro náročné uživatele používající více programů najednou. Disponuje dvěma procesory Intel Xenon Gold 6148 se čtyřiceti jádry, grafickou kartou NVIDIA Quadro RTX 6000 a dvanácti paměťovými sloty s celkovou hodnotu až 196 GB ECC paměti. Skvělá kombinace pro filmaře, animátory, architekty a je také ideální pro tvorbu umělé inteligence. ConceptD 900 se i při enormním výkonu nebude zahřívat, o což se postará šest ventilátorů, které umožňují cirkulaci vzduchu v celé skříni. Když už o ní mluvíme, bude černá celokovová, s jantarovým LED akcentem na spouštěcím tlačítku. Cena se bude pohybovat v astronomických výšinách, tedy kolem 450 tisíc korun a měl by být k dispozici už v červnu.

Druhým stolním počítačem je model ConceptD 500, jenž je vybaven procesory Intel Core i9.9900K s osmi jádry a taktem až 5 GHz. K dispozici bude grafická karta až NVIDIA Quadro RTX 4000 a je schopen propojit až pět 5K monitorů. Zobrazování grafiky, vizuální efekty a renderování animací je tak pro tento stroj vcelku snadné. Ten je navíc postaven tak, aby se, společně s uživatelem, mohl nadále vyvíjet, takže má čtyři sloty DIMM až pro 64 GB paměti DDR4 s taktem 2 666 MHz, díky níž získá větší propustnost a kapacitu. ConceptD 500 je na povrchu bílý a působí minimalistickým dojmem. Na horní straně je pak vzor inspirovaný dřevem a počítač umožňuje i nabíjení mobilních přístrojů se standardem Qi. O chlazení se pak stará trojúhelníkový ventilační panel a tři ventilátory. Zde je cena nastavena na přibližně čtyřicet tisíc korun a počítač na trh dorazí někdy v červenci.

Dále tu máme trojici tichých notebooků ConceptD, které se pyšní 4K UHD IPS obrazovkami, stylovým nenápadným designem a jsou tiché, za což může především ventilátor Acer AeroBlade 3D čtvrté generace. Ten by měl dosáhnout toho, že notebooky nepřesáhnou 40 decibelů. Pro ty nejnáročnější zákazníky si Acer připravil ConceptD 9 s polohovatelným 17,3 palcovým displejem s extrémní přesností barev. Patří k němu také stylus Wacom EMR, který se skvěle hodí na psaní, kreslení, nebo skicování a je velmi přesný. Notebook má v sobě mobilní procesor Inter Core i9, grafickou kartu NVIDA GeForce RTX, až 32 GB paměti DDR4 s taktem 2 666 MHz a dvěma 512 GB SSD disky v režimu RAID 0. To uživateli umožní pracovat s videi a několika projekty, nebo snazší přístup k velkým souborům, aniž by počítač musel zápolit s více disky. Jeho cena se bude pohybovat okolo sto třiceti tisíc korun a k dispozici bude v srpnu.

Novinky od Aceru ve Skochovicích
i Zdroj: Hrej.cz

Střední cestou je pak notebook ConceptD 7, jenž v sobě schovává až procesory Intel Core i7 deváté generace a grafikou až NVIDIA GeForce 2080. Je velmi mobilní, s tloušťkou pouhých 17,9 mm a hmotností 2,1 kg. Nesmí chybět také 15,6 palcový UHD 4K IPS displej a přístroj je možno připojt až do tří externích monitorů. Na něho si budete muset našetřit skoro šedesát tisíc korun. Pokud máte zájem, koupíte si ho už letos v červenci.

 Posledním z notebooků je pak ConceptD 5, jehož cena je také nejpříznivější. Bude se pohybovat okolo čtyřiceti čtyř tisíc. Stroj je ideální na dolaďování obrázků a projekty s 2D grafikou. V tom mu asistuje procesor Intel Core i7 osmé generace a grafická karta Radeon RX Vega M GL. Přístroj je lehký a tenký, váží pouze 1,5 kg, jeho tloušťka je 16,9 mm a je celokovový. Má 16 GB paměti DDR4 a až 1 TB SSD úložiště v režimu RAID 0. Klávesnice je lehce nasvícena slabou jantarovou září. Kromě toho nabízí i několik portů včetně USB typu C Gen 1 a zvládne i datové přenosy 5 GB/s. Pro vaši bezpečnost pak nechybí identifikace pomocí otisku prstů. Na trhu bude dostupný v červenci.

Nakonec se mluvilo i o nových monitorech, které nabízejí velikou intenzitu barev, což je ostatně pro kreativní typy pracující na počítači to nejdůležitější. Obrazovky mají hladký černý povrch a podstavu s dřevěným vzorem. ConceptD CM7321K je 32 palcový monitor speciálně zaměřeny na práci ve 2D. Displej je samozřejmě 4K UHD s Vesa certifikací DisplayHDR 1000. Skvělá volba pro filmaře, kteří chtějí zhmotnit své vize. Druhou variantou je pak 27 palcová obrazovka ideální pro práci ve 3D a zvládne i G-Sync a DisplayHDR 1000, můžete se tak těšit na opravdu skvělé detaily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama