NBA 2K má reklamy, které nejdou přeskočit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NBA 2K má reklamy, které nejdou přeskočit

NBA 2K má reklamy, které nejdou přeskočit

David Plecháček

David Plecháček

25. 6. 2019 10:13 5
Reklama

Představte si situaci, kdy se hra prodává za 60 dolarů/eur, a zničeho nic spadne do 95% slevy. I když třeba nejste vyloženě fanoušci, dost možná byste takovou AAA hru koupili. Co byste ale řekli na to, že by byla po zapnutí doslova zaplevelená nepřeskočitelnými reklamami? Přesně taková situace nastala s NBA 2K19.

Třebaže nejste takoví fanoušci basketbalu, kdyby se u nás taková sleva objevila, možná by kdekdo z vás neodolal. To samé se dá říct o americkém trhu, kde je navíc virtuální NBA mnohem více v popředí zájmů hráčů, kteří mají blíž i k jejímu reálnému předobrazu. Mnoho z nich tak nabídky využilo, mnoho z nich ale zjistilo, že 2K si z nich peníze vezme zpět jinou cestou. Formou reklam.

Pravdou je, že pro NBA 2K nejsou reklamy něčím neznámým. Jen vedení společnosti trochu přitvrdilo co do počtu a jejich agresivity. Reklama se objevuje během načítacích obrazovek, a co víc, i po načtení nejdou přeskočit. Jsou součástí tzv. 2KTV. 2KTV se sice již pátým rokem rozrůstá a nabízí možnost, jak se nechat vtáhnout do hry ještě nad rámec samotných zápasů, větší počet reklam z ní ale dělá spíše nechtěnou věc.

Co ale někteří možná nevědí, je fakt, že lze její zobrazování v nastavení vypnout. Pokud tedy nechcete sledovat pro někoho otravná videa, která vás navíc nově zdržují od toho vstoupit do zápasu, nemusíte. Pokud ale tuto možnost hráči neznají, stávají se z nich příjemci značně pochybného obsahu, který by podle některých neměl ve hře prodávané za 60 dolarů nic dělat. Jak se k celé situaci 2K nakonec postaví, nevíme, jisté je, že se fóra začínají plnit nenávistnými komentáři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama