Co týden dal: Dojezd s českým dabingem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Dojezd s českým dabingem

Co týden dal: Dojezd s českým dabingem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 6. 2019 08:00
Reklama

Zatímco předchozí týden uzavíral velmi hektické období letošní E3, ten čerstvě uplynulý informační proud zase příjemně zaškrtil. Ne snad, že bychom se úplně nudili, navrátivší tandem Pavel - Honza plní web svými dojmy a emocemi a čas od času se objevila novinka doplňující dřívější oznámení. Pojďme si ve zkratce shrnout, co nejzajímavějšího posledních sedm dní přineslo. Z politických důvodů až v pondělí, ale lepší pozdě, nežli nikdy.

PRO DVA KOHOUTY…

Co týden dal: Dojezd s českým dabingem
i Zdroj: Hrej.cz

Microsoft míval na poli herních konzolí velké plány. A stále má, oznámený projekt Xbox Scarlett slibuje obrovský skok kupředu. Nevyplnily se však spekulace o schizofrenní generaci herních strojů. Alespoň v případě Xboxu přijde na trh tradiční jedna verze konzole, předpokládaná slabší (a levnější) verzi nakonec redmontská společnost zrušila.

Alespoň to vyplývá ze svědectví webu Thurrott. Právě ten původně přišel s informacemi o dvou připravovaných hardwarech, v současnosti ale pracuje s pouze jednou vývojovou větví nového Xboxu. Na “méně hardcore” hráče, kteří měli původně být cílem slabší konzole Lockhart, nakonec cílí připravovaná streamovací technologie xCloud. Teoreticky je to dobře, vývoj her pro dvě rozdílně výkonné konzole totiž pravděpodobně značně omezuje technické možnosti té silnější.

GOD 2

Co týden dal: Dojezd s českým dabingem
i Zdroj: Hrej.cz

O titul hry roku 2018 se vedl tvrdý, ale velmi vyhraněný boj. Ostatní hry mohly jen těžko konkurovat dvojici gigantů v podobě Red Dead Redemption 2 a God of War. Právě druhá zmíněná vycházela z tohoto duelu často vítězně, a to navzdory téměř zbožštělé reputaci studia Rockstar. Příběh God of War navíc skončil poměrně otevřeně, bylo tedy jen otázkou času, kdy se rozběhnou přípravy pokračování.

Studio Santa Monica pravděpodobně uznalo, že tento čas nadešel. Na oficiálním webu týmu otevřelo spoustu míst pro nadané umělce a programátory, posílit potřebuje na všech frontách, od šéfvývojářů, technických animátorů, přes režiséry cutscén až po designéry soubojů. Navíc je po zájemcích vyžadována znalost prvního dílu rebootované série. Lze tedy předpokládat, že se bude jednat o velmi rozsáhlý projekt, vzhledem k načasování zřejmě určený na příští generaci konzolí. God of War 2 s technickými možnostmi PlayStation 5? Bereme!

ZPÁTKY NA LED

Co týden dal: Dojezd s českým dabingem
i Zdroj: Hrej.cz

Zatímco EA Play před letošní E3 přinesla míčové sporty, hokej si tradičně EA Sports nechali až na předávání cen NHL Awards. Pokud jsme však očekávali revoluci, opět jsme byli zklamáni. Nový díl s číslovkou 20 přináší tradiční balíček kosmetických změn, opět klade důraz na loňskou novinku Ones a Threes, nově s eliminačním režimem ve stylu battle royale. Kromě toho mění i ohranou komentátorskou dvojici, již notně ohraný pár Eddie Olczyk, Mike Emrick vystřídá Ray Ferraro a James Cybulski.

Tradičně má dojít k rozšíření palety animací, vylepšení umělé inteligence a fyziky všech přítomných elementů. Po vzoru současných trendů se rozšíří nabídka oslav, svých svérázných se dočkají například hráči Caroliny. Prestižní role tváře hry se nakonec zhostila mladá hvězda Toronta a jednička draftu 2016  Auston Matthews.

ZASE PRÁCE?

Co týden dal: Dojezd s českým dabingem
i Zdroj: Hrej.cz

Česká lokalizace se postupem času stala poměrně obvyklou součástí mnoha titulů větších studií. Z finančních důvodů se ale vždy jedná o překlad textů, český dabing je naprosto výjimečný. O to překvapivější je oznámení českého zastoupení PlayStation. Připravovaný remaster kultovní hack’n’slash adventury MediEvil vyjde s kompletní českou lokalizací, vedle titulků se tedy dočkáme i profesionálního českého dabingu.

Posledním skutečně velkým titulem s českým dabingem byla v roce 2010 druhá Mafia. Od té doby je kompletní lokalizace doménou her pro děti, případně ji pro starší tituly tvoří nadšenci z řad fanoušků. Asi nelze očekávat, že by MediEvil odstartoval novou éru českého dabingu, rozhodně se však jedná o příjemné gesto, které pravděpodobně tuzemští hráči ocení zvýšeným zájmem o hru samotnou.

 

Čímž dnešní, stručný souhrn (pozitivně) ukončíme. Přichází týden plný vedra, prý můžeme očekávat teploty atakující hranici 40 stupňů, naštěstí v redakci běží klimatizace na plné obrátky a tok novinek ani vedro nezastaví. Tak i v prvním čistě letním týdnu Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama