FromSoftware neplánuje další VR titul
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FromSoftware neplánuje další VR titul

FromSoftware neplánuje další VR titul

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 6. 2019 07:10 3
Reklama

Asi nikdo nepochybuje, že virtuální realita zůstane součástí herního průmyslu i v budoucnu. Ať už se posune více směrem k mainstreamu, nebo zůstane okrajovou záležitostí, je třeba s ní počítat. Řada vývojářů se do rozjíždějícího se vlaku snažila naskočit s vidinou rychlého úspěchu, některým se v nově vzniklém odvětví skutečně podařilo etablovat. Ve studiu FromSoftware si technologii také vyzkoušeli, nejsou z ní ale zrovna dvakrát nadšení. V nejbližší budoucnosti s VR nepočítají.

Masanori Takeuči v rozhovoru pro server Destructoid mluvil o VR titulu z produkce FromSoftware. Příběhovou adventuru Déraciné vyvíjeli jako exkluzivitu pro PSVR. Takeuči se nechal slyšet, že byli velmi překvapeni limity této technologie. A právě kvůli tomu v nejbližší době už nic podobného nechystají.

„Protože když jsme dělali Déraciné, hardware byl o něco více limitující, než jsme čekali. PSVR nám nedovolilo renderovat a vyobrazit věci, které jsme chtěli,” vysvětlil v rozhovoru, přičemž dodal, že v tu dobu zřejmě neměli ani potřebné know-how. Potenciál však ve virtuální realitě vidí. Nevyloučil, že se časem k technologii vrátí. „Možná nějakou dobu počkáme a uvidíme, co se stane s PS5 nebo jiným hardwarem další generace. Poté uvidíme, jaký výkon budeme schopni získat, co na novém hardwaru můžeme renderovat a následně se rozhodneme,” dodal Takeuči.

Nová konzole od Sony se patrně objeví už v příštím roce, pro PSVR to ale neplatí. Sony se zřejmě snaží peněženky svých zákazníků šetřit, další PlayStation tedy bude plně kompatibilní s aktuální verzí PSVR. Revize se sice chystá, objevit by se ale měla až později. To však FromSoftware zřejmě vůbec netrápí. Ve studiu mají momentálně plné ruce práce s novinkou Elden Ring.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama