Remake FF7 nebude tak obscénní, nařídil SE
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake FF7 nebude tak obscénní, nařídil SE

Remake FF7 nebude tak obscénní, nařídil SE

David Plecháček

David Plecháček

20. 6. 2019 14:17 17
Reklama

Final Fantasy VII z roku 1997 je legendou svého žánru. Zároveň ale zůstává některým hráčům v určitém ohledu zapovězené a remake, který vzniká, může být vstupní branou nejen do sedmičky jako takové, ale pro mnohé třeba i do celé série. Vývojáři ale musí řešit některá ožehavá témata, která vznikla z naturelu tehdejší doby vzniku originálu, ale dnes by možná vyvolala vlnu poprasku.

V bouřlivých devadesátkách si nikdo nedělal těžkou hlavu z nikoho a ničeho. Vznikaly extrémně násilné hry, z těl odlétávaly celé kusy masa a kostí a z ran cákala krev všude možně, a když se na scéně objevila zástupkyně něžného pohlaví, naprosto zaručeně to byla vyzývavá, skoro až obscénní postava. Final Fantasy nebylo výjimkou. Jenže jak se s takovým fenoménem vypořádat po letech, například s Tifou, která byla svými přednostmi přímo pověstná?

Samozřejmě jsou jen dvě možnosti, respektovat původní vizi anebo ustoupit tlaku okolí. Vývojáři zůstali věrní originálu. Tato zpráva by měla sama o sobě minimální informační hodnotu, spíše je zajímavější důvod, proč tomu tak nakonec nebude. V rozhovoru pro Famitsu totiž zaznělo, že zasáhnout muselo až etické oddělení přímo ve Square Enix. Podle něj by byla tehdejší verze na současné hráče až příliš vyzývavá a nereálná.

Aktuální podoba Tify je tak proporčně vyrovnanější a jak říkají zahraniční média, i mnohem ohleduplnější a uctivější. Spíše než cokoliv jiného budiž tato zpráva další střípkem, který bude dokládat, jak je vývoj her náročný a na jaké všechny ohledy musí být v dnešní době brán zřetel. Holt už nežijeme v minulém století...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama