Deformace vozidel v letošní verzi BeamNG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Deformace vozidel v letošní verzi BeamNG

Deformace vozidel v letošní verzi BeamNG

David Plecháček

David Plecháček

20. 6. 2019 11:19 3
Reklama

Máme podprůměrné závodní hry, po nichž chceme, aby nevycházely, průměrné, po nichž chceme, aby byly nadprůměrné, a samozřejmě taktéž nadprůměrné, od nichž chceme co největší realismus. Přiznáme se, že nevíme, jestli je BeamNG.drive dobrou hrou, ale víme, že nastavuje zrcadlo současnému stavu a v celé své kráse nám ukazuje, jak by závodní hry mohly taktéž vypadat.

Předně je potřeba říct, že BeamNG.drive není žádná novinka. Dost dlouhou dobu se nachází v předběžném přístupu. Tam nicméně zraje, nicméně stále se dočkává updatů své revoluční technologie, kterou si dnes v nové verzi ukážeme. Vývojáři z BeamNG totiž vytváří titul, který je postavený na fyzikálním enginu, jehož největší devízou je možnost simulovat chování celého auta včetně jeho deformace.

Právě deformace a ničení vozidel je v tuto chvíli asi nejpalčivějším nedostatkem těch nejlepších her. Což o to, vývojáři by si s ním možná i dokázali poradit, ale jsou to výrobci aut, kteří nechtějí, abyste se například ve Forze proháněli v sešrotovaném Ferrari. Auta musí být stále krásná a nablýskaná a jen těžko se z těchto požadavků slevuje a jen těžko mohou najít vývojáři nějaký kompromis.

BeamNG.drive ale takovéto problémy nemá, protože se licencemi nezatěžuje. Namísto toho má engine, s nímž může monitorovat chování každého vozidla a nemusí se bát kompletních destrukcí. Navíc si auta můžete vylepšovat a měnit jejich komponenty, a i ty bude engine samozřejmě registrovat a upravovat dle toho chování vozu jak za jízdy, tak při nárazu.

Níže se můžete podívat na letošní update. Tech Showcase 2019, jak se video nazývá, vám zřejmě lépe osvětlí, oč se vývojáři snaží a jak se jim to daří. Hru naleznete na Steamu, a i když není tak rozšířená, relativně malý tým má stále relativně velké ambice. Uvidíme, jak se jim je podaří naplnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama