Mobilní AR Harry Potter vyjde za dva dny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mobilní AR Harry Potter vyjde za dva dny

Mobilní AR Harry Potter vyjde za dva dny

David Plecháček

David Plecháček

19. 6. 2019 09:57 4
Reklama

Pokémoni by si ve videohrách zcela jistě vystačili bez mobilního Pokémon Go, ale neméně slavná značka (a jméno) Harry Potter může být ráda vůbec za něco takového. Svět brýlatého čaroděje je ve videohrách po čertech nevytěžený, a tak musíme vzít za vděk alespoň mobilním Wizards Unite, právě od autorů Pokémon Go.

Niantic před lety zpopularizovali využití augmentované reality a hry jako takové, a na stejném základu bude fungovat i Wizards Unite. Respektive základem je neustálé sledování vaší polohy, chození po okolí a hledání určitých lokací a předmětů, ale Niantic chtějí do nov hry přidat i základy RPG žánru, například stromy schopností, které Harryho Pottera od svých předchůdců odliší.

Premisa je jednoduchá, po mudlovském světě se objevily rozeseté magické artefakty, které tak mohou způsobit svět čarodějů. Kdokoliv, kdo se hry zúčastní, se samozřejmě stane taktéž čarodějem, který za pomoci telefonu bude muset svůj vlastní svět ochránit před odhalením. Tyto artefakty mohou nabýt různých podob, od černokněžníků, až po magická nebezpečná stvoření či známé scény z knih nebo filmů.

To všechno je více méně shrnutí toho, co nás ve Wizards Unite čeká. To podstatné je ale kdy. Mobilní titul vychází už pozítří, tedy 21. června. Bude zajímavé sledovat, jestli se z ní opět stane letní hit, jako z Pokémonů, a jestli se někdo vydá bojovat s nebezpečím třeba doprostřed tříproudé dálnice. Takže prosíme, hrajte s rozumem. Pokud budete chtít trochu vzrušení, můžete využít kooperativní režim Fortresses, kde proti zlu bojujete jako tým, případně používat novinku AR Portkeys, která zhmotní legendární lokace díky vašemu chytrému telefonu.

My jen doufáme, že Niantic spustí hru globálně ve stejný den, a že v našich končinách nebudeme muset čekat déle. Toto ujištění ale bohužel nikde nepadlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama