Nové Cities? Paradox letos vydá deskovku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové Cities? Paradox letos vydá deskovku

Nové Cities? Paradox letos vydá deskovku

David Plecháček

David Plecháček

18. 6. 2019 10:07 1
Reklama

V nedávném Vidcastu jsme vzájemné ovlivňování deskovek a videoher probírali, a poněkud překvapivě se ukázalo, že adaptovat lze téměř cokoliv. Adaptovat strategii je ale přeci jen o něco jednodušší. V tomto ohledu má výhodu vydavatelství Paradox, které jich má hned několik. Před časem tak oznámilo, že čtyři tituly opravdu do deskovky předělá. První bylo Crusader Kings, nyní je na řadě Cities: Skylines.

Populární městská budovatelská strategie nemá na trhu příliš velkou konkurenci, a tak s námi existuje už od roku 2015. Od té doby se dočkala hned několika rozšíření, ale také portu na konzole. Ani po čtyřech letech ale vývojáři z Colossal Order ani náznakem neodhalili, jestli se nechystá modernější verze. A tak, chcete-li nový titul, musíte vzít za vděk společenskou hrou až pro čtyři hráče.

Cities: Skylines je kooperativním titulem, který můžete hrát až ve čtyřech hráčích. Anebo také sami. Vaším úkolem je samozřejmě vybudovat fungující a prosperující město. Každý se podílí na správě rozpočtu a společnými silami všichni rozhodují o tom, co se postaví, případně kde. Základem jsou opět obytné, komerční a industriální zóny, ale postavit toho půjde údajně víc. Jediným úskalím jsou peníze – dojdou-li vám, hra končí.

Titul vyvíjí Rustan Hakansson, přičemž výsledná prodejní cena se odhaduje na necelých 50 dolarů. Cities: Skylines – The Board Game vyjde letos v říjnu. Dalšími hrami v pořadí jsou Hearts of Iron a Europa Universalis, která dostane přednost ale Paradox neprozradil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama