Autor Gearsů by v Epicu zrušil Fortnite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor Gearsů by v Epicu zrušil Fortnite

Autor Gearsů by v Epicu zrušil Fortnite

David Plecháček

David Plecháček

18. 6. 2019 15:25 2
Reklama

I když fenoménu battle royale neholdujete, je nám jasné, že jste o něm přinejmenším slyšeli. Kdo se zajímá o hry a neslyšel o Fortnite, ten... by měl sledovat dění bedlivěji. Paradoxní je, že ačkoliv se v souvislosti s Fortnite řeší nejčastěji Epic, zásadní vliv na osud této hry mohl mít člověk, který už v Epicu není – Rod Fergusson, šéf studia The Coalition, které po Epicu převzalo Gears of War.

Šéf kanadského studia totiž v Epicu samozřejmě pracoval, též na poměrně významné pozici. Když v roce 2012 odcházel, nikdo sice o Fortnite nevěděl, ale Epic už měl rozpracované dlouhodobé plány a Fortnite mezi nimi samozřejmě figurovalo. Jak vyplynulo z jednoho z rozhovorů, Fergusson se dokonce snažil Fortnite zrušit už v samotném úvodu. „Kdybych v Epicu zůstal, Fortnite bych zrušil,“ netají se dnes.

Rozhovor vznikl pro Game Informer, a mimojiné v něm zaznělo, že Fortnite rozhodně nemělo na růžích ustláno. Vývoj kooperativní části Save the World měl problémy a vývojáři museli překonávat jednu výzvu za druhou. „Tehdy jsem byl produkčním ředitelem, a kdybych na této pozici zůstal, ta hra by nesplňovala minimální úroveň proto, abych dal jejímu vývoji zelenou... Ta hra, kterou teď milujete, mezinárodní senzace, by nikdy neexistovala, kdybych v Epicu zůstal,“ prozradil.

Jestli se nyní ptáte, jestli Fergusson nemůže z výsledného úspěchu spát, opak je pravdou. S odstupem přiznává, že týmu, který Fortnite vyvíjí, přeje jen to dobré a je za něj neuvěřitelně šťastný, že mají úspěch. Navíc je čirý fakt, že platbou podmíněná část Save the World není zdaleka tak populární, jako free-to-play modul s battle royale – ten do hry přišel dva měsíce po vydání a doslova ji zachránil krk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama