Amazon v průběhu E3 propouštěl vývojáře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon v průběhu E3 propouštěl vývojáře

Amazon v průběhu E3 propouštěl vývojáře

David Plecháček

David Plecháček

18. 6. 2019 09:09
Reklama

O každém propouštění píše každý herní magazín prakticky okamžitě, když nějaká taková zpráva vyplyne na povrch. Možná uhodnete jedinou výjimku, kdy se tak nestane – samozřejmě v období E3. Je tolik zajímavějších novinek, nové hry, dojmy, rozhovory... že zkrátka to, že někdo propouští, je na vedlejší koleji. A to i v případě, že se jedná o společnost Amazon.

Nevíme, jaké má Amazon ambice na poli videoher. Jedna z nejhodnotnějších a nejbohatších firem světa ale rozhodně má dostatečně velký kapitál na to, aby se stala výrazným hráčem na stále rostoucím trhu. Jenže místo aby posilovala, naopak ztrácí. Podle dobře obeznámených zdrojů serveru Kotaku došlo v uplynulých dnech k propuštění hned několika zaměstnanců, a co hůř, ke zrušení několika neoznámených her.

Tiskový mluvčí zprávu potvrdil se slovy, že na tomto kroku není zase tak nic zvláštního: „Amazon Game Studios prochází reorganizací, jejíž následkem bude upřednostnění vývoje našich her New World, Crusible a nových projektů, které s potěšením odhalíme v budoucnosti,“ řekl doslova zástupce severoamerické firmy.

Za normálních okolností bychom mohli spekulovat, zda Amazon nebyl spokojený s podobou vyvíjených titulů, a tak je jednoduše nezrušil, ale tomu odporuje zeštíhlení celého týmu, které spíše vypovídá o upozadění celé herní divize. Možná ale jen současná situace klame tělem a Amazon opravdu zintezivní vývoj zbývajících her, které nebudou takříkajíc béčkové, ale budou dosahovat kvalit současných AAA her. Ostatně nebylo by to poprvé, co Amazon raději zrušil nedostatečně kvalitní hru, než aby vydal něco, s čím nebyl spokojený – vzpomeňme na titul Breakaway.

Navíc tiskový mluvčí Amazonu dodal, že společnost bude stále investovat jak do Amazon Game Studios, tak do jeho platformy Twitch, Twitch Prime, nebo i vlastního cloudového řešení AWS. Na poli služeb je zatím společnost úspěšnější, na poli her jí bude eventuální úspěch ještě nějaký čas trvat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama