Konami chystá mini verzi TurboGrafx-16
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konami chystá mini verzi TurboGrafx-16

Konami chystá mini verzi TurboGrafx-16

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

16. 6. 2019 12:40
Reklama

Se zmenšenými verzemi kdysi více či méně známých konzolí se v posledních letech roztrhl pytel. Ne každý však dokázal znovuvydání historického hardwaru přeměnit v úspěch a skoro to vypadá, že kromě Nintenda se na tomto poli jen tak někomu prosadit nepodaří. A do toho všeho nyní přichází Konami s velmi odvážným plánem na vzkříšení konzole, na kterou si dnes už snad nikdo nevzpomene.

TurboGrafx-16 se na japonský trh dostala v roce 1987 a v následujících letech se pomalu začala šířit do Ameriky a některých dalších zemí. Velmi rychle se však stala obětí války mezi Segou a především Nintendem, jehož konzole později rozmetly veškerou konkurenci. Zatímco na domácím trhu se konzoli pod názvem PC Engine dařilo, zbytek světa nadšení nesdílel a výroba hardwaru od NEC Home Electronics byla ukončena v roce 1993.

Variant konzole bylo hned několik, přičemž Konami chystá návrat hned třech z nich. V první vlně oznámených her jsou R-Type, Ys Book I & II, New Adventure Island, Ninja Spirit, Alien Crush a Dungeon Explorer. Stejně, jako je tomu u většiny mini konzolí, i tato bude mít v Japonsku jiné složení her. Konami se pokusí oslovit domácí publikum hrami Bonk a Castlevania: Rondo of Blood. Datum vydání konzole zatím není známo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama