Scarlett nebude posledním Xboxem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Scarlett nebude posledním Xboxem

Scarlett nebude posledním Xboxem

Filip Švácha

Filip Švácha

14. 6. 2019 15:55 7
Reklama

Streamování her z externích data center přímo do vašich domácností je jedním z hlavních témat posledních měsíců. Věnuje se mu řada předních firem, jako je Google se svojí Stadií, NVIDIA se Shieldem a v neposlední čadě také Microsoft, který má Project xCloud. Mohla by se tak vlastně nabízet otázka, zdali bude v budoucnu vůbec potřeba vyrábět další konzole.

„Neplánujeme, že by Scarlett byla naše poslední konzole,“ řekl v rozhovoru pro server Giant Bomb Phil Spencer. Nelze samozřejmě už teď tvrdit, že Scarlett skutečně není poslední konzolí, ostatně ještě jsme ji ani neviděli. Na druhou stranu Phil si tím je docela jistý, avšak případné další herní zařízení od Microsoftu by podle něho muselo mít smysl, podobně jako Xbox One X.

„Po Scarlett je důležité najít nějakou zkušenost, co bude mít pro hráče význam. O 4K jsme si mysleli, že význam mít bude a jestliže jste s tím nesouhlasili, mohli jste si koupit Xbox One S, PlayStation, nebo něco zcela jiného. Avšak pokud vás 4K a 6 Terraflops zaujalo a bylo to přesně to, co jste celou dobu chtěli, ujistili jsme se, abychom na to měli dostatečnou výpočetní sílu. Myslím si, že teď máme něco, co má význam a z toho co vím je to i případ Sony. Neplánujeme nepracovat na další konzoli,“ doplňuje ještě Phil Spencer.

„Phil Spencer si je tedy docela jist tím, že streaming jen tak nenahradí klasické herní konzole, na které jsme všichni zvyklí. Alespoň tedy ne nějak extra brzy. „Nemyslím si, že se někdy v blízké době dočkáme toho, aby hry, které jsou streamované na 60 palcovou obrazovkou, nabízely stejný požitek, jako tituly pro můj Scarlett,“ říká ještě Phil Spencer.

Jak on sám přiznává, může se mýlit, ale jako stálý uživatel streamovacích služeb, jako je Netflix, nebo Spotify, je přesvědčen, že to nevedlo k tomu, aby měl méně zařízení, ale naopak. Tím nejdůležitějším faktorem tedy zůstává přesvědčení, že případná další konzole od Microsoftu by musela mít smysl, ovšem o tomto tématu se asi jen tak nějaké bližší informace nedozvíme. Pozornost bychom tak měli především zaměřit na Scarlett.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama