Nová Zelda neopustí království Hyrule
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová Zelda neopustí království Hyrule

Nová Zelda neopustí království Hyrule

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 6. 2019 08:00 4
Reklama

Nintendo závěrem své prezentace překvapilo oznámením, že se pracuje na přímém pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Link se zřejmě ještě dostatečně nevyřádil a chystá se na další dobrodružnou výpravu, tedy pokud v dalším díle zůstane v roli hlavní postavy. To se zatím bohužel nepotvrdilo. Jisté je pouze místo, kde se bude další příběh odehrávat.

Evidentně totiž neopustíme království Hyrule. Serveru Game Informer sdělil tuto informaci Eidži Aonuma, producent série. „Jedním z důvodů, proč jsme chtěli pokračovat, byla má touha znovu navštívit Hyrule, znovu využít svět a začlenit do něj nový gameplay a nový příběh.”

To samo o sobě samozřejmě nutně nemusí znamenat, že půjde o zcela totožnou mapu. Trailer také naznačuje, že se Link po boku Zeldy vydá na průzkum podzemí starého hradu. Do jaké míry se tyto dva světy propojí, to zatím není jasné.

Aonuma poskytl rozhovor také pro server IGN. V něm zaznělo, že by hra v porovnání s Breath of the Wild měla disponovat temnější atmosférou. To je ostatně patrné už z výše zmíněného traileru. Zajímavá je pak odpověď na otázku, jaké tituly vývojáře inspirují při jejich tvorbě. „Slyšel jsem, že hodně lidí hrálo Red Dead Redmption 2,” řekl Aonuma a dodal, že během vývoje Breath of the Wild to byl zase Skyrim, jemuž v týmu věnovali pozornost.

Breath of the Wild se podařilo prodat přes 14 milionů kopií, jde o nejprodávanější titul této značky. Přímé pokračování tedy rozhodně dává smysl. Těšíte se na další díl? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama