Dopady Brexitu na Watch Dogs Legion
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dopady Brexitu na Watch Dogs Legion

Dopady Brexitu na Watch Dogs Legion

Marek Selinger

Marek Selinger

11. 6. 2019 11:52 14
Reklama

Byly doby, kdy britské impérium pokrývající 25 procent souše bylo tím nejmocnějším uskupením ovládající naší planetu. Nicméně v důsledku mnohých událostí 20. století (nástup nových mocností na scénu, Suezská krize, dekolonizace) vliv monarchie královny Alžběty II. upadal. Na pomyslné mocenské dno Velká Británie nejspíše dopadla, když sami občané si před třemi lety odhlasovali odchod jejich země z řad Evropské unie. Právě okolo pobrexitové situace na Ostrovech se točí i třetí díl Watch Dogs s podtitulem Legion, o čemž se pro server IGN rozpovídal Clint Hocking, kreativní ředitel vývoje.

Z dosavadních záběrů Watch Dogs Legion je jasně patrné, že v rámci vize torontského týmu Ubisoftu to s velkou Británií nedopadlo nejlépe. Technologický pokrok se tak trochu zvrtnul a právě nejnovější vymoženosti společně s vlivem nadnárodních korporací jsou to, co určuje dennodenní život občanů Spojeného království. K tomu připočtěme ekonomické problémy a nárůst autoritářství, a dostáváme základní kostru témat, okolo kterých se nový díl bude točit.

Což může působit relativně překvapivě s přihlédnutím toho, že francouzský vydavatel v minulosti již několikrát prohlásil, že nechce do svých her tahat politiku. „Věřím, že je to naše odpovědnost mluvit o věcech, které jsou skutečné a na kterých lidem záleží. To je to, co děláme rádi. Navíc musím Ubisoft v tomto ohledu ocenit, vždy mě v těchto věcech podporoval,“ kontruje na tento argument Hocking. Upozorňuje tak na Far Cry 2, kde se určité politické náměty (rozpadající se vláda, občanská válka, obchod se zbraněmi) taktéž vyskytovaly a zrovna on hrál ve vývoji důležitou roli.

„Ano, Brexit je opravdu součástí naší hry, nicméně se jedná pouze o jeden z prvků, ze kterých jsme čerpali inspiraci. Věci, které aktuálně ve Velké Británii vidíme (například roztříštěnou společnost – pozn. autora) se však vyskytují po celém světě, pouze v jiných formách. To jsou témata, se kterými chceme pracovat,“ líčí kreativní ředitel a ve svém povídání pokračuje: „Můžeme říct, že Brexit není příčinou všech problémů dnešního světa, ale to, co ho způsobilo, už má co dočinění s velkou částí dnešních globálních potíží. A právě o tom chceme mluvit kolektivně, lidé se musejí spojit, zbavit se individualismu a podílet na lepších zítřcích. A to je to, o čem Watch Dogs Legion skutečně jsou.“

Dle dalšího povídání jsou klíčovou součástí celého pobrexitového Londýna, jenž je někdy označován za nejkosmopolitnější město světa, kde se mísí nejrůznější kultury, etnika i náboženství, lidé samotní. I to bude reflektováno v možnosti hrát za celou řadu postav, které budou přesně tyto charakteristiky splňovat.

Za nás musíme ocenit, že torontská pobočka v čele s Clintem Hockingem se rozhodla jít s kůží na trh a svůj nejnovější projekt propojit s vysoce aktuálním a navíc nelehkým tématem. Na to, jak se jejich vize dystopické Velká Británie ve výsledku povede, si musíme počkat do 6. března příštího roku, kdy se Watch Dogs Legion dostanou na pulty obchodů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama