Dark Souls se prodalo na 25 milionů kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dark Souls se prodalo na 25 milionů kusů

Dark Souls se prodalo na 25 milionů kusů

Marek Selinger

Marek Selinger

11. 6. 2019 16:16
Reklama

Nesmlouvavá obtížnost je něco, co hry ze série Souls definuje. Za cenu spousty smrtí hráči získávají pocit nekonečné radosti, když se jim konečně podaří zdolat neoblíbeného bosse. Díla studia FromSoftware jsou prostě fenoménem, jenž dokázal oslovit miliony fanoušků.

Přesně 25 milionů. Tedy nyní mluvíme o prodejích tří a půl základních Souls her (Dark Souls, Dark Souls II, Dark Souls III a remasteru jedničky), číslo je součet fyzické i digitální distribuce. Za osm let existence této série se tak povedl japonskému studiu velký majstrštyk, ke kterému je nutné připočíst ještě jednu skutečnost. Autoři stojí ještě za dalšími dvěma podobnými tituly – Demon‘s Souls a Bloodborne – která však vznikly ve spolupráci se Sony.

U prvně jmenovaného RPG nejsou celková čísla známá, nicméně v obecné rovině se ví, že prodeje předčily očekávání vývojářů i vydavatele. Stejná situace se opakovala i u Bloodborne, díky přítomnosti hry v programu PS+ si ji zahrálo přes 11 milionů hráčů. Kolik z nich si hru opravdu koupilo, však zůstává otázkou. Tak či tak, FromSoftware mohou být s prodeji svých projektů nadmíru spokojení. A my se můžeme těšit na jejich nejnovější projekt, Elden Ring.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama