Nový Xbox Scarlett dorazí na Vánoce 2020
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Xbox Scarlett dorazí na Vánoce 2020

Nový Xbox Scarlett dorazí na Vánoce 2020

David Plecháček

David Plecháček

9. 6. 2019 23:34 6
Reklama

Představil Microsoft novou konzoli? Do jisté míry ano. O jejím kódovém označení jsme již slyšeli – Project Scarlett – ale nad to jsme dosud mohli jen spekulovat. Microsoft skrze ústa Phila Spencera několikrát zopakoval, že konzole slouží k jediné věci, a to na hraní, a tomu bude novinka uzpůsobená.

Začněme tím nejdůležitějším – nový Xbox bude čtyřikrát výkonnější. Možná vám taková věta stačí a už už se hlásíte o nákup, přeci jen bychom ale rozvedli pár detailů. Nové zařízení bude schopné 8K, 120 snímků za vteřinu, a k tomu všemu i next-gen ray tracingu. Zní to perfektně, že? Ale možná až moc. Sami sebe se ptáme, kolik by taková konzole stála, na jakou cenu ji může Microsoft stlačit a zda-li i tak by to bylo dostatečně tolik, aby o ní měla společnost zájem. Neustále hovoříme o magické hranici 500 dolarů, maximálně o jedno sto dolarů více, ale taková konzole, kterou si vybájil Microsoft, by byla dvojnásobně dražší.

Obecně vzato lze říct, že Microsoft s AMD pracuje na výrazně lepším procesoru Zen 2 s technologií Navi, výrazně lepším grafickém čipu s GDDR 6 SDRAM, SSD využitelném jako virtual RAM a dalších „drobnostech“, které hraní usnadní. I v případě Microsoftu, stejně jako v případě Sony, hovoříme o výrazně zkrácených nahrávacích časech. Nevíme jediné – jakou roli bude mít cloud. I tomu patřila na konferenci velká část, a v budoucnu bude hrát stále větší roli. Je tak možné, že některý výkon se bude dopočítávat ze serverů, které budou mimo váš domov, to je ale pouze čirá spekulace.

Buď jak buď, pravděpodobně jsme opravdu došli do doby, kdy nehovoříme o generacích. Microsoft jasně deklaroval, že si hráči budou moci vybrat, mezi kterými zařízeními se nakonec propojí, čímž nakousl nejen otázku zpětné kompatibility, ale obecně mezigeneračního hraní. Jednou z takových her bude nové Halo Infinite, které bude na Projectu Scarlett debutovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama