Bethesda představuje software Orion
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda představuje software Orion

Bethesda představuje software Orion

Filip Švácha

Filip Švácha

10. 6. 2019 14:35
Reklama

Kromě her se letošní E3 také točí okolo jejich streamování. K tomu měl co říct Microsoft se svojí službou Project xCloud, ale přidala se také Bethesda. Ostatně sám Todd Howard se už párkrát vyjádřil ve smyslu, že streamování je budoucnost hraní a Bethesda se tak bude určitě chtít nějak zapojit.

No, a je to tady. Na své konferenci nám byl představen zbrusu nový software Orion, který by měl vývojářům pomoci při optimalizaci jejich titulů pro streamování. Technologii bude možné využít jak na nadcházejících konzolích od Sony a Microsoftu, tak i prostřednictvím služby Google Stadia. Jestliže vás Orion zaujal, Bethesda ho bude zkoušet skrze DOOM z roku 2017. Stačí se jen zaregistrovat na stránce Slayersclub.com.

Orion by měl podporovat rozlišení 4K a 60 snímků za vteřinu nehledě na tom, na jaké z platforem se rozhodnete hrát. Kromě toho ale Bethesda slibuje docela zásadní úlevu při samotném streamu. Podle všeho sníží čas potřebný ke kódování videa před tím, než je streamováno k uživateli, až o 30% a bandwidth až o 40%. To prakticky znamená, že by software mohl zmenšit potřebou rychlost internetového připojení potřebnou k plynulému hraní například přes službu Google Stadia. Bethesda se s námi ale nepodělila o to, jak velký vliv bude na streamování mít, když zapneme všechny funkce jejich softwaru, ovšem podle člena týmu Jamese Altmana využijí různé tituly odlišné funkce.

Ještě nám také slibují, že Orion dokáže snížit náklady při udržování streamovacích služeb a zároveň zmenšit objem peněz vkládaných do datacenter. To všechno zní určitě moc hezky, otázkou zůstává, zdali to všechno vyjde, tak jak má. Kdyby se Bethesdě skutečně podařilo snížit potřebou rychlosti internetu potřebnou ke streamování, což je ostatně asi největší problém celého konceptu, byla by to veliká inovace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama