Nový psychologický horor ovládáte hlasem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový psychologický horor ovládáte hlasem

Nový psychologický horor ovládáte hlasem

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

3. 6. 2019 09:40
Reklama

Vody indie vývoje občas vyplaví na břeh velmi originální kousek, což je přesně případem The Voice Inside, německého hororu od ADK Games. V čem že tkví ta originalita? Inu, ve způsobu ovládání – hru totiž ovládáte čistě pomocí hlasu, což je benefitem nejen pro hráče líné, ale i pro hráče hendikepované.

Ve hře se zhostíte role prapodivného, skoro slepého stvoření, snažícího se dostat přes zajímavě stylizovaný temný svět plný bludišť, pastí, hádanek a nepřátel. K ruce vám slouží více než třicítka hlasových povelů, kromě obligátní chůze, běhu a změn směru se můžete i schovat či vyskočit.

Skeptická ústa kritiků, odkojených na chabých integracích hlasového ovládání do automobilů či starších telefonů, se v tuhle chvíli pravděpodobně otevírají stejně jako se otevíraly ty naše, rozpoznání hlasu však i v headsetu průměrné kvality funguje velmi dobře, což jsme si ostatně mohli sami vyzkoušet v rámci demoverze, dostupné na brněnské herní konferenci Game Access. Během přibližně desetiminutové ukázky nás hra poslouchala příkladně a hlasový povel nezaregistrovala při pouhé jedné příležitosti, netradiční systém ovládání tedy můžeme jedině pochválit.  

The Voice Inside by se měl na Steamu objevit v průběhu tohoto roku, v případě úspěchu se pak počítá i s logickým portem na zařízení virtuální reality.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama