Nový VR headset od Sony zatím nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový VR headset od Sony zatím nebude

Nový VR headset od Sony zatím nebude

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

26. 5. 2019 15:59 1
Reklama

Zatímco o příští konzoli od Sony už jsme se dozvěděli několik prvních detailů, o budoucnosti PlayStation VR zatím mnoho informací nemáme. Sony bude do virtuální reality stoprocentně dále investovat, ale jak daleko je vlastně příští generace PlayStation VR? Díky rozhovoru Dominica Mallinsona ze Sony pro CNET už nyní víme, že s nástupem další konzole nový headset zatím očekávat nemáme.

Původní headset PlayStation VR se v obchodech objevil už v roce 2016 a od té doby si ho pořídilo zhruba 4,5 milionu majitelů PlayStationu 4. To je sice pouze každý 25 uživatel této konzole, v porovnání s konkurenčními headsety se ovšem jedná o velký úspěch. Než přijde jeho novější verze, prodeje ještě evidentně porostou, jelikož současná verze PSVR bude kompatibilní i s novou konzolí od Sony.

Jedním z důvodů, proč zatím nepředstavit novou verzi virtuální reality, je podle Mallinsona fakt, že Sony nechce na své zákazníky vytvářet přílišný finanční tlak. Už dlouho se mluví o tom, že nový PlayStation bude startovat s o něco vyšší cenovkou než současný PlayStation 4 a uvedení nového VR headsetu společně s konzolí by vyžadovalo investici, kterou by fanoušci nemuseli být ochotni udělat.

Z vylepšení, které Sony pro další PSVR plánuje, Mallinson zdůrazňuje například redukci váhy samotné helmy, menší množství potřebných kabelů a obecně jednodušší používání. Zmínil dokonce i funkci sledování pohybu očí a evoluce by se měly dočkat i ovladače PlayStation Move, které už jsou na trhu od roku 2010.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama