Design světa Days Gone vytvořilo šest lidí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Design světa Days Gone vytvořilo šest lidí

Design světa Days Gone vytvořilo šest lidí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 5. 2019 11:02 4
Reklama

Obecně panuje shoda, že exkluzivní tituly patří mezi to nejlepší, co se může majitelům konzole PlayStation dostat do ruky. Novinka od Bend Studios bohužel tento předpoklad nenaplnila, což ostatně potvrdil i Pavel ve své recenzi. Jedním z důvodů mohou být omezené prostředky, s nimiž vývojáři museli operovat.

Tým pracující na Days Gone měl na počátku vývoje 40 až 50 lidí, postupně přivítal další a další vývojáře, ve finále narostl až na 130 lidí. I to je však na dnešní poměry v produkci AAA her malé číslo. Z toho zákonitě plynou jistá omezení. Třeba design otevřeného světa vznikl jako výsledek práce pouhých šesti lidí.

Svět Days Gone nepatří mezi ty největší a sem tam se v něm najde i nějaká ta chyba. I přesto v recenzích zaznělo, že se zrovna v tomto ohledu nemají vývojáři za co stydět. Povedlo se jim vytvořit samostatné systémy, které spolu vcelku dobře interagují, což ze světa dělá zajímavé místo. Na skutečnost, že se ho podařilo navrhnout v malém šestičlenném týmu, jsou ve studiu evidentně náležitě hrdí. Informací se totiž pochlubili na Redditu.

„Věc, na kterou jsem skutečně pyšný, je fakt, že se nám podařilo vytvořit rozmanitý a dynamický svět v tak malém týmu (5-6 lidí),” napsal open-world designér Eric Jensen. „Museli jsme být chytří a efektivní během všech našich designových rozhodnutí vzhledem k limitacím ohledně lidských zdrojů,” napsal, načež dodal, že tým potěšila všechna videa od hráčů, v nichž Deacon čelí nástrahám otevřeného světa.

Vývojáři se ostatně nemusí na nic vymlouvat. Z finančního hlediska se Days Gone daří. V dubnu hra dominovala PS Storu, v Japonsku v prodejích za první týden dokonce překonala God of War. Co vy? Už máte dohráno? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama