I Nintendo prý chce využít cloud od Azure
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I Nintendo prý chce využít cloud od Azure

I Nintendo prý chce využít cloud od Azure

David Plecháček

David Plecháček

20. 5. 2019 12:29 2
Reklama

Že jsou Sony a Microsoft nesmiřitelní rivalové? Ano, ale i ne. Jejich rivalita neznamená, že by obě nemohly spolupracovat, jak napovídá nově uzavřená dohoda týkající se cloudových řešení Microsoft Azure, které by nově využívala i japonská společnost. Není jediná. Šušká se, že o stejnou technologii by měla zájem i další japonská firma, která je pro videohry neméně důležitá.

Zatímco o spolupráci Microsoftu a Sony již veřejně hovořil i výkonný ředitel prvně jmenované společnosti Satya Nadella, o zájmu Nintenda se zatím hovoří jen v zákulisí v rámci neoficiálních zdrojů. Tím je dobře informovaný analytik David Gibson, který tvrdí, že i samotné Nintendo již pracuje na streamovací službě, která by využívala Azure: „I Nintendo se chystá pracovat s MSFT (Azure) v rámci přípravy vlastní streamovací platformy, kterou by nabídlo v několika regionech,“ řekl Gibson. Těmi myslí specificky Japonsko, Spojené státy a dost možná i západ Evropy.

Toto tvrzení se dá vyložit dvěma způsoby. Ten první je naprosto zjevný, Nintendo se rozhodlo konkurovat ostatním společnostem a naskočit do cloudového vlaku dříve, než mu ujede. Je tu ale možnost, že Nintendo si jen připravuje půdu na to, aby mohlo nabídnout na svých zařízeních služby od Microsoftu a Sony, nebo jen jedné z nich.

Upřímně řečeno, i tento krok by dával smysl. Nintendo si navíc může vybírat, se Sony jej pojí dlouholetý vztah, ale snad ještě blíže má v posledních letech právě k Microsoftu. Smysl má takový krok ale i finančně. Buď jak buď, Gibson dále připomíná, že ani Sony, ani Nintendo nemá příliš na výběr. Prakticky druhým jediným řešením je AWS od Amazonu, který je ale mnohem méně prověřený co se týče videoher. Leda by se obě chtěly opírat o vlastní technologie, ale minimálně Sony díky PS Now moc dobře ví, co všechno tento krok obnáší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama