5. závod Mercedes-Benz Virtual GP 2019
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 5. závod Mercedes-Benz Virtual GP 2019

5. závod Mercedes-Benz Virtual GP 2019

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 5. 2019 10:18
Reklama

První fáze sezóny je za námi a nyní vstupujeme do té druhé, kde se poprvé představí historické vozy DTM - Mercedes-Benz 190E EVO II, které se proslavily na začátku 90. let. Tato změna vyžaduje zcela odlišný styl řízení a tedy i naprosto jinou výzvu pro závodníky.

Závodníci tentokrát opět pojedou ze svého domácího prostředí, tedy online, a tak se diváci mohou těšit na kompletní startovní pole 22 závodníků. Na okruhu Paul Ricard se pojede klasický formát s délkou závodu nastavenou na 42 minut + 1 kolo. Významnou změnou však projde kvalifikace, která nově nabídne větší drama. Úvodní klasická část začne už v 18:50. Jezdci dostanou patnáct minut na zajetí co nejrychlejšího času. Z této části kvalifikace diváci uvidí poslední pětiminutovku, tedy tu nejzajímavější část.

Nově však bude následovat tzv. superpole. Do něho postoupí šestice celkově nejrychlejších, která v této části kvalifikace dostane jeden jediný pokus zajet co nejrychlejší čas. Tedy tzv. one-shot kvalifikace, kdy je vůz sám na trati a má jedno měřené kolo. Své pokusy jezdci absolvují v opačném pořadí z první části. Tedy šestý pojede jako první, zatímco vítěz první části vyrazí na trať jako poslední a musí čelit největšímu tlaku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama