Call of Duty pro rok 2020 bude Black Ops 5
i Zdroj: Activision
Novinka Call of Duty pro rok 2020 bude Black Ops 5

Call of Duty pro rok 2020 bude Black Ops 5

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

19. 5. 2019 10:23 1
Reklama

Budoucnost série Call of Duty prochází podle Jasona Schreiera z Kotaku výraznou proměnou. Od roku 2012 jsme byli zvyklí, že se na vývoji jedné z nejpopulárnějších značek videoherního průmyslu pravidelně střídají studia Treyarch, Infinity Ward a Sledgehammer. To se má ale příští rok změnit.

Zatímco autoři z Treyarch vytvořili loňský hit Black Ops 4, letos vyhází řada na studio Infinity Ward. Jejich hra sice zatím nebyla oficiálně oznámena, s největší pravděpodobností se ale bude jednat o pokračování série Modern Warfare. Call of Duty pro rok 2020 měli podle původního plánu připravovat Sledgehammer ve spolupráci se studiem Raven, kvůli jejich sporům se však vydavatel Activision rozhodl pro razantní krok.

Call of Duty pro rok 2020 bude opět připravovat Treyarch a půjde o další pokračování série Black Ops. Důvodem je především zmíněná neschopnost kooperace týmů Sledgehammer a Raven. Druzí jmenovaní měli studiu Sledgehammer pomoci po odchodu několika jeho klíčových zaměstnanců v únoru loňského roku. Spolupráce ovšem nefungovala a časté hádky mezi oběma týmy brzdily práci.

Původní vývojáři budou aktuálně Treyarchu sekundovat, a to především v oblasti singleplayeru. Jejich hra měla totiž nabízet kampaň pro jednoho hráče z období studené války, kterou se teď pokusí převést do příštího dílu Black Ops. To bude pro mnohé fanoušky jistě vítanou změnou, jelikož poslední díl Call of Duty žádnou příběhovou kampaň neobsahoval.

Jak se zkrácení času na vývoj nové hry ve studiu Treyarch projeví, ukáže až čas. Zatímco někteří jeho zaměstnanci se prý těší z nové příležitosti, jiní se pochopitelně obávají přesčasů a tlaku ze strany vydavatele. Už vývoj Black Ops 4 prý v tomto ohledu neprobíhal úplně hladce, o čemž se Schreier chystá v příštích týdnech podrobněji informovat.

Zajímavostí na závěr je, že ačkoli byl loňský díl Call of Duty co se prodejů týče velice úspěšný, nepodařilo se mu naplnit očekávání vydavatele z hlediska příjmů z dodatečného obsahu. Letošní Modern Warfare má proto obsahovat i free-to-play část, která by oslovila nové publikum a přinesla více peněz v dlouhodobějším měřítku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama