MS a Sony oznamují strategické partnerství
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS a Sony oznamují strategické partnerství

MS a Sony oznamují strategické partnerství

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 5. 2019 08:21
Reklama

Pokud jste před časem sledovali odhalení plánované služby Google Stadia, dost možná jste byli jejím příslibem ohromeni. A přestože je idea výhradně cloudového hraní ještě velmi vzdálená (a dost možná globálně nedosažitelná), je zcela zřejmé, že využití výpočetního výkonu datacenter je něčím, na co budou muset tradiční herní platformy v budoucnu reagovat. Pravděpodobně i z toho důvodu přišla poměrně překvapivá zpráva od Sony a Microsoftu.

Zmíněné společnosti totiž oznámily uzavření strategického partnerství a hodlají spolupracovat na cloudových technologiích pro hry a umělou inteligenci. Ve vyjádření Microsoftu stojí, že obě firmy budou společně vyvíjet budoucí cloudová řešení pro herní a zábavní streamovaný obsah pod platformou Microsoft Azure. V budoucnu by pod Azure měly přejít i stávající streamovací služby od Sony, jako je například PlayStation Now.

Přestože se společnosti o bližší detaily podělí až v budoucnu, už nyní se Microsoft nechal slyšet, že součástí snahy bude také tvorba lepších vývojářských platforem pro tvůrce obsahu. Mimo cloudové technologie spolu také mají pracovat na poli vývoje polovodičů a umělé inteligence. Jeho součástí mají být inteligentní obrazové senzory Azure AI. Sony bude v budoucnu ve svých výrobcích používat AI platformu od Microsoftu.

Výkonný ředitel Microsoftu Satya Nadella v tiskové zprávě prohlásil, že společnost Sony vždy patřila k technologické i zábavní špičce a partnerství s Microsoftem a jeho platformou Azure přinese uživatelům nové možnosti a zážitky. Připomeneme jen, že Sony už své cloudové řešení pro hry má (zmíněné PlayStation Now), Microsoft zase už v minulosti představil chystanou platformu xCloud, která zatím čeká na otevřené testování. S ohledem na to, že Phil Spencer slibuje velká oznámení pro letošní E3, jsme zvědavi, co se za několik týdnů v Los Angeles dozvíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama