Loot boxy jsou pro Take-Two nepodstatné
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Loot boxy jsou pro Take-Two nepodstatné

Loot boxy jsou pro Take-Two nepodstatné

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 5. 2019 07:31
Reklama

Společnost Take-Two zažívá skvělé období. Příjmy se za poslední fiskální rok podařilo navýšit skoro o polovinu, čistý zisk je oproti předchozímu roku dokonce téměř jednou tak velký. Zisky jsou mimo jiné generovány také prostřednictvím mikrotransakcí, výkonný ředitel Strauss Zelnick se tedy vyjádřil i k citlivému tématu loot boxů.

Prezident Take-Two Interactive Karl Slatoff se koncem roku 2017 nechal slyšet, že společnost nepovažuje loot boxy za formu gamblingu. Zákonodárci v některých zemích však mají odlišný názor. Například v Belgii a Nizozemsku v loňském roce prodávání náhodného obsahu prostřednictvím virtuálních beden zcela zakázali, problematika se řeší také v Jižní Koreji a dalších zemích.

Zelnick je však v souvislosti s touto otázkou naprosto klidný. „Tento mechanismus je zodpovědný za méně než tři procenta z celkového zisku za minulý fiskální rok, takže pro nás není podstatný,” prohlásil v odpovědi na otázku ohledně amerického senátora, který navrhnul zákaz loot boxů za velkou louží.

Josh Hawley a jeho politika tedy Zelnicka zřejmě netrápí. „Stále si myslíme, že je to zcela opodstatněný mechanismus, na druhou stranu tvoří pouze velmi malou část našeho byznysu,” dodal závěrem. Velmi malá část nicméně vychází zhruba na 88 milionů dolarů. Těžko věřit, že je tato částka pro Take-Two zanedbatelná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama