GTA V prodalo přes 110 milionů kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V prodalo přes 110 milionů kopií

GTA V prodalo přes 110 milionů kopií

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 5. 2019 08:40 4
Reklama

Take-Two ukončilo svůj fiskální rok a podělilo se o své finanční výsledky. Za uplynulý rok se příjmy společnosti zvýšily o 49% na 2,67 miliardy dolarů, čistý zisk se zvýšil dokonce o 92% na necelých 334 milionů dolarů. Za čtvrtý kvartál příjmy poskočily o 20% na 539 milionů dolarů, zisk klesl o 37% na 56,38 milionů dolarů.

Tento rok se nesl zejména ve vydání Red Dead Redemtion 2, které prodalo 24 milionů kopií, drtivá většina ale připadá na 3. kvartál. „Jsme spokojení s tím, jakým směrem se Red Dead Online vyvíjí. Tento kvartál se dostane z bety a při této příležitosti máme připraveno spoustu novinek.“

Kromě toho se hodně dařilo Grand Theft Auto V, které letos prodalo více kusů, než se předpokládalo, a dohromady se celkový počet kopií přehoupl přes 110 milionů kusů, což znamená, že se prodalo 10 milionů kopií za 7 měsíců. Dále se dobře vedlo i šesté Civilizaci, která se hodně prodávala na Nintendo Switch, a to včetně dodatečných expanzí. Nad očekávání se dařilo i NBA 2K.

Take-Two ale má před sebou perný rok.  13. září vychází Borderlands 3, společnost navíc chce velkou část úspěšných sérií převést na mobilní zařízení. Kromě toho nám finanční zpráva potvrdila to, že se pracuje na několika prozatím neoznámených hrách, které by měli v příštím roce navýšit příjmy společnosti až na 2,8 miliardy dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama