Starbreeze nemusí přežít další rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Starbreeze nemusí přežít další rok

Starbreeze nemusí přežít další rok

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 5. 2019 08:44 1
Reklama

Studio Starbreeze se v problémech nachází už delší dobu. Po velkém úspěchu PayDay 2 začala společnost investovat do nejrůznějších projektů, které ale bohužel neměly budoucnost. Krátce na to se zkomplikoval vývoj hry Overkill’s The Walking Dead, jehož výsledkem byl naprostý neúspěch v prodejech, načež Skybound se rozhodlo společný kontrakt rozvázat.

Starbreeze tak bylo nuceno prodat svá práva na hry System Shock 3 či 10 Crowns a přitom vyhodit 40 vývojářů. Změnil se také ředitel společnosti, který to ale nemá jednoduché. V kvartální finanční zprávě dává Mikael Nermark najevo, že se firma nachází v těžké situaci. Během prvního kvartálu se společnost nacházela ve ztrátě 12,8 tisíc dolarů a není jisté, jestli se firmě podaří přežít ještě další rok.

„Starbreeze se nachází v rekonstrukci již od prosince minulého roku. V tuto chvíli společnost nemá dostatek prostředků, které by jí zajistily chod na příštích 12 měsíců, přičemž se očekává strmý pád v polovině roku 2019, a to pokud si studio nezajistí další investice.“ Dále Mikael Nermark dodává, že bude při studiu stát a bude se snažit získat potřebné peníze. Až poté bude možné se podívat dále do budoucna a veřejnosti představit své plány.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama