Co týden dal: (Ne) novinky od Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: (Ne) novinky od Ubisoftu

Co týden dal: (Ne) novinky od Ubisoftu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 5. 2019 16:00
Reklama

Francouzský gigant už několik let fascinuje hráče i média svým mimořádně nabitým kalendářem. Několik obrovských sérií pravidelně zásobuje novými díly a neštítí se je vydávat v poměrně útlých časových intervalech. Příští měsíce by toto tvrzení měly dokazovat. A co dalšího nám uplynulých sedm dní ukázalo? Že EA potěší další skupinu hráčů a že návrat Rage je skutečně za dveřmi. Připraveni?

TAM SE DĚJÍ VĚCI

Co týden dal: (Ne) novinky od Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz

Ubisoft to se svou nabídkou značek nemá jednoduché. Každá má svou věrnou bázi fanoušků, každá se postupně ohrává a zastarává a každá zároveň generuje různý finanční obnos. Absolutním favoritem je samozřejmě zlatý kůň Assassin’s Creed, který by chtěl navázat na poměrně úspěšnou epizodu Odyssey. Trilogii s novou tváří má uzavřít díl situovaný na sever, do nehostinné a atraktivní Skandinávie. Právě screenshoty ze hry s prostředím připomínajícím vikinské země obletěly internet, později ale jiné zdroje oznámily, že se jedná o fake. Minimálně přiložené “interní informace” zněly skvěle. Obrovský svět hry s podtitulem Ragnarok měl skutečně vyobrazovat severské země (včetně Britských ostrovů) v době vikingů, titul kladl větší důraz na prozkoumávání prostředí, zbavil se typických otazníčků označujících zajímavá místa a novinkou byl propracovaný systém osadní ekonomiky. Zda se skutečně hráč stane důležitou figurou na poli vikinské války nebo šlo o divoké spekulace zjistíme již brzy.

Co naopak víme naprosto určitě, je osud další nosné série francouzského vydavatele. Zatímco hráčská obec poměrně jednoznačně očekávala oznámení třetího dílu městské akce Watch Dogs, studio kutí plnotučné pokračování taktické akce Ghost Recon s podtitulem Breakpoint. První náznaky přišly už v podobě DLC obsahu pro současný díl Wildlands, tvůrci představili úmysly společnosti Skell Technology, která se v připravované novince stane hlavní světovou hrozbou. Německá mutace Ubisoftu později omylem odhalila celé jméno titulu a v plné parádě se Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint představil oficiální stream autorů.

Z drogovými kartely prorostlé jižní ameriky se přesouváme na fiktivní ostrov, kde sídlí právě jmenovaná společnost. Elitní tým duchů má opět za úkol ukončit místní organizovaný zločin, trochu nezvykle ale z hráčů autoři udělají kořist. Zatímco bude tým lovit padouchy, po krku jim půjde další skupina nazvaná Wolves a vypadá to, že se na ostrově Auroa rozpoutá solidní survival peklo. Breakpoint nabídne nové hratelnostní prvky, nové možnosti krytí, vylepšenou úpravu zbraní a samozřejmě si zalétáme s dronem. Ghosts se například od Lary Croft naučili zakamuflovat blátem a přilnout ke stěnám.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint vyjde 4. října tohoto roku na Xbox One, PlayStation 4 a PC (Uplay i Epic Games Store).

PŘIPRAV REJČ

Co týden dal: (Ne) novinky od Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz

Zahradní náčiní stranou, tady zase půjde o život. Pokračování rozporuplné post-apokalyptické střílečky z roku 2011 už klepe na dveře, Rage 2 se totiž ukázalo v launch traileru. Úsměvné video vás kromě nehostinného herního světa zpustošené Země vezme i na malý výlet časem, důležité ale je, že si první hráči vychutnají divokou akci už z kraje příštího týdne.

Avalanche Studios přirozeně hned po vydání na hru nezanevřou. I když se jedná o, na dnešní dobu spíše nezvyklou, čistě singleplayerovou FPS, v průběhu letošního roku tým Rage 2 dozásobí spoustou updatů. Část z nich bude bezplatná a nabídne různá vylepšení, komunitní výzvy a drobný rozšiřující obsah. Později ale přijdou i větší balíčky s pokračováním příběhu a větší porcí nepřátel či herního světa.

ACCESS JDE DÁL

Co týden dal: (Ne) novinky od Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz

EA Access je bezpochyby jedním z největších trumfů, kterými se dlouhou dobu pyšnil Xbox nad konkurenčním PlayStationem. Služba, která předplatitelům za skromný peníz zpřístupnila rozsáhlý “trezor” her studií EA a navrch přihodila desetihodinové trialy nejaktuálnějších hitů byla prostě tahákem, na který například méně zarputilí fanoušci sportovních her slyšeli. Později se brány virtuálního zásobníku EA otevřely i na PC ve formě služby Origin Access, PlayStation se ale oblíbené služby dočká až nyní. Konkrétně v červenci. Změna přichází po téměř pěti letech od spuštění na Xbox One. Na vině je zřejmě především přístup Sony, která se dlouho bála o možný neblahý dopad na svou službu PS Plus.

Cena bude stejná jako na Xboxu One, měsíční taxa je nastavena na 99 Kč, za roční předplatné zaplatí zájemce 599 Kč. K dispozici dostane kompletní nabídku sérií Need For Speed, Battlefield, Star Wars Battlefront, FIFA, NHL, Madden nebo například Dragon Age: Inquisiton a Mass Effect: Andromeda.

O něco méně veselé jsou zprávy z finančního oddělení EA. Herní gigant vykázal poměrně negativní čísla, mírný pokles zaznamenal jak příjem, tak čistý zisk. Naopak narůstá zájem o předplatné zmíněných digitálních služeb. Označit pravděpodobný kámen úrazu není vůbec složité. V uplynulém kvartálu hrál velkou roli připravovaný Anthem studia BioWare, který na trhu kvůli negativnímu přijetí díru rozhodně neudělal.

 

Vyhneme se otřepaným úslovím o dobrých koncích a raději zde uplynulý týden s grácií ukončíme. Zatímco Pavel nabírá síly v Londýně, my se doma připravujeme na další týden nabitý novinkami a informacemi s herního světa. Tak do něj vkročte s námi, a jako vždy Hrejte s námi!



 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama